Logo Motortrails.nl motorreizen

Guatemala Maya RouteVoor deze reis gebruiken we Yamaha XT600 E motoren of Suzuki DR 650 SE.

Zwaarte van de reis
Tijdens deze reis door Guatemala en Honduras komen we niet op grote hoogte en niet door extreem verlaten gebieden. De dagafstanden zijn niet lang zodat er veel tijd en mogelijkheid is om onderweg te stoppen om foto's te maken of dorpjes te bezoeken.

Off Road
Slechts een klein gedeelte van de reis gaat over onverharde wegen en of paden. Deze trajecten zijn niet erg moeilijk en zeer goed te doen zonder enige off road ervaring of een off road training vooraf. Echter omdat we op middelzware XT 600 cc motoren rijden kunnen deze trajecten ook als pittig ervaren worden. En bij slechter weer dan voorzien kunnen juist deze off road dagen zeer lastig worden.

Kleding
Verplicht zijn een helm motorjas met bescherming handschoenen een goede stevige (motor)broek met bescherming of met losse kniebescherming en stevige hoge (berg) schoenen. Het kan erg warm worden in de lage delen van de reis. Een zomer motorjas met becherming is daarom aan te raden. Op koudere delen in de bergen kun je dan indien nodig extra kleding onder je jas dragen. Verder is een goede zonnebril nuttig en een helm met vizier die beschermt tegen het stof. Het droge seizoen is van november tot en met april. En aan de kust zijn het hele jaar door temperaturen van 35 graden heel gewoon. In de bergen kan het echter vooral ' s avonds flink afkoelen. Wij plannen de onze reizen aan het begin van het regenseizoen. Het is dus mogelijk dat er hier en daar nog wat regen valt je dient dus op rekening te houden met een mogelijke regenbui.

Visa
Voor zowel Guateamal als Honduras hoef je niet vooraf een Visum te regelen. Je krijgt bij aankomst in beide landen en stempel in je paspoort die je toestemming geeft om drie maanden in het land te verblijven.

Meer details over de reis en wat je mee moet nemen staan in het reishandboek dat je ongeveer een maand voor vertrek ontvangt.

 • Reisdetails

  Reiscode:
  GUA
  Categorie:
  Avontuur
  Groepsgrootte:
  6 - 8
  Dagen:
  -
  Prijs:
  n.n.b.
 • Routekaart

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner