Logo Motortrails.nl motorreizen

Vietnam Mekong DeltaTijdens deze reis rij je op een Kawasaki KLX 150cc motor of vergelijkbaar. Een upgrade naar een  XR250cc motor is mogelijk tegen meerprijs (zie prijzen pagina), en geef dit dan door bij de inschrijving.

Reisbegeleiding
Deze reis wordt begeleid van 4 tot 5 deelnemers door onze lokale gids cq monteur. Deze persoon is al 12 jaar vaste monteur op onze Vietnam reizen. Hij kent inmiddels alle routes, hotels, restaurants en spreekt goed Engels. De Nederlandse motortrails reisleider is aanwezig bij groepen vanaf 6 deelnemers.

Volgauto
Tijdens deze reis zal een volgauto meerijden vanaf 6 deelnemers. Deze wordt bestuurd door onze lokale vaste chauffeur. De volgauto zal de bagage, onderdelen en gereedschap vervoeren. In de volgauto is plaats vrij voor eventuele duo-passagiers, die even niet achterop willen of kunnen meerijden.

Zwaarte van de reis
Tijdens deze reis rijden we niet op grote hoogte en niet door extreem verlaten gebieden. We rijden op lichte motoren die de reis zeer toegankelijk maken voor ook rijders die nog nooit eerder een avontuurlijke motorreis gemaakt hebben. De dagafstanden zijn niet groot zodat er veel tijd en mogelijkheid is om onderweg te stoppen om foto's te maken of dorpjes te bezoeken. Moeilijk kan echter zijn de deelname in het extreem drukke verkeer in en rond de grote stad. Ook dien je er rekening mee te houden dat op de hoofdwegen die wij zoveel mogelijk vermijden het druk kan zijn met vrachtwagens die de verkeersregels niet zo nauw nemen.

Off Road
Circa een derde deel van de reis gaan over onverharde wegen en of paden. Elke dag wordt er een deel over onverharde, vooral zeer smalle paden gereden. Maar deze trajecten zijn niet erg moeilijk en zeer goed te doen zonder enige off road ervaring of een off road training vooraf. Echter bij slechter weer dan voorzien kunnen juist deze off road dagen lastig zijn.

Kleding
Verplicht zijn een helm motorjas met bescherming hand-schoenen een goede stevige (motor)broek met bescherming of met losse kniebescherming en stevige hoge (berg) schoenen. Het kan vooral in het voor- en najaar erg warm worden in de lage delen van de reis. Een zomer motorjas met becherming is daarom aan te raden. Op koudere delen in de bergen kun je dan indien nodig extra kleding onder je jas dragen. Verder is een goede zonnebril nuttig en een helm met vizier die beschermt tegen het stof. Het regenseizoen in het zuidelijke deel van Vietnam is  van juni tot en met half oktober. Wij plannen de onze reizen hiervoor of na. Toch kan het weer alle voorspellingen negeren je dient dus op alle reizen rekening te houden met een mogelijke regenbui. Tenslotte kan het in december en januari vrij koud worden in de bergen het is dan aan te raden warme motorkleding mee te nemen.

Rijbewijs
In Vietnam mag je sinds 1 januari 2016 officieel met een internationaal rijbewijs motor rijden.  Het Nederlandse rijbewijs is zonder IRB (internationaal rijbewijs) niet geldig in Vietnam. IRB model 1968 wordt geaccepteerd.

Visa
Een visum is nodig om naar vietnam te reizen. Meer informatie hierover ontvang je bij je boeking. 

Meer details over de reis en wat je mee moet nemen staan in het reishandboek dat je ongeveer een maand voor vertrek ontvangt.

  • Film

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner