Logo Motortrails.nl motorreizen

Noord Laos VietnamTijdens deze reis rijd je op een Kawasaki KLX150cc.

Reisbegeleiding
Deze reis wordt begeleid door een meertalige reisleider.  Hij kent alle routes, hotels, restaurants en spreekt goed Nederlands en Engels.

Volgauto
Tijdens deze reis zal een volgauto meerijden. Deze wordt bestuurd door onze lokale chauffeur. De volgauto zal de bagage, onderdelen en gereedschap vervoeren. In de volgauto is plaats vrij voor eventuele duo-passagiers, die even niet achterop willen of kunnen meerijden.

Zwaarte van de reis
Tijdens deze reis kom je niet op grote hoogte en krijg je niet te maken met extreme weersomstandigheden. Ook zijn de routes niet uitzonderlijk lang. Het enige dat de reis zwaar kan maken zijn de verschillende off road routes. Deze routes kunnen na een regenbui een flinke avontuurlijke uitdaging worden.

Off Road
Een deel van zo’n circa 30% van de reis zal over onverharde wegen gaan. Dit loopt uiteen van goed aangereden gravel wegen tot smalle spoortjes door de bergen met veel water doorwadingen. Indien het geregend heeft kunnen de gravelwegen veranderen in gladde rode blubber.

Kleding
Verplicht zijn een helm, motorjas met bescherming, handschoenen, een goede stevige (motor)broek met bescherming of met losse kniebescherming en stevige hoge (berg) schoenen. Het kan vooral in het voor- en najaar erg warm worden in de lage delen van de reis. Een zomer motorjas met becherming is daarom aan te raden. Op koudere delen in de bergen kun je dan indien nodig extra kleding onder je jas dragen. Verder is een goede zonnebril nuttig en een helm met vizier die beschermt tegen het stof.

Visa
Voor Laos is een visum nodig. Deze krijg je aan de grens. Voor Vietnam is een dubbel entree visum nodig, deze koop je bij aankomst op de luchthaven van Hanoi. Voor het Vietnam visum heb je een zgn uitnodigingsbrief nodig, alleen met deze brief kun je een visum bij aankomst kopen. Deze visumbrief verzorgen wij en is inclusief de reissom. 

Rijbewijs
Zowel in Laos als Vietnam kan je officieel met een internationaal rijbewijs motor rijden. 

Meer details over de reis en wat je mee moet nemen staan in het reishandboek dat je ongeveer een maand voor vertrek ontvangt.

 • Reisdetails

  Reiscode:
  LAO
  Categorie:
  Avontuur
  Groepsgrootte:
  6 - 10
  Dagen:
  16
  Prijs:
  vanaf 3.295,-
 • Routekaart

 • Film

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner