Logo Motortrails.nl motorreizen

Tanzania Kilimanjaro

Dag 1 - vertrek Amsterdam

Dag 2 - aankomst Mombasa - Msambweni
Je wordt in Mombasa van het vliegveld opgehaald door een chauffeur van Motorsafaris waarmee je in ca. 2 uur naar Sawa Sawa Beach House in Msambweni gaat. Heerlijk relaxen met een hapje en een drankje aan het strand of bij het zwembad. ‘s Middags eerste proefrit op de motor langs de kust. Gelegenheid om geld te pinnen en die vergeten tandenborstel te kopen.

Dag 3 - Msambweni -  Lushoto
Ontbijt bij zonsopgang, we vertrekken om 6 uur . Na 60 km. over slecht asfalt bereiken we de grens Kenia-Tanzania. De papierwinkel bij de grens met Tanzania kost ons ongeveer twee uur. Zorg dat je je paspoort, vaccinatie-boekje, dollars en een pen in je jaszak hebt. Gelukkig is er bij de grens altijd van alles te zien. Als we dan eindelijk Tanzania in mogen hebben we eerst een mooie brede asfaltweg. Na 30 km. draaien we de bush in voor een prachtige rit over goede gravelwegen en langs authentieke dorpjes. We overnachten na veel indrukken in Soni vlakbij Lushoto op 1300 meter hoogte. We zijn in de koelte van de Usambara Mountains.

Dag 4 - Lushoto - Marangu  
Op weg naar de Kilimanjaro. Eerst nog een mooi traject door de Usambara Mountains. De Mountains verlaten we langs een steile afdaling met mooie vergezichten. Beneden wacht de hete savanne. Lunch in een lokaal restaurantje en dan nog 100 km. warm asfalt langs de Pare Mountains of eventueel  nemen we de 100 km. gravel ten noorden van de Pare Mountains. We overnachten op de helling van de Kilimanjaro in Marangu, een dorp waar een klimroute van de Kilimanjaro begint.

Dag 5 - Marangu - Amboseli
Vandaag de Kilimanjaro rond, de 5895 meter hoge Kili steeds rechts van ons. Nog 50 kilometer asfalt en dan off-road rijden in de droge savanne waar Maasai hun koeien het laatste gras laten opeten. Aan de noordzijde verandert het landschap langzaam in graanvelden en grote akkers. We stijgen verder en komen in naaldbossen op 2100 meter hoogte. Als de weg weer asfalt is geworden komen we bij de grens van Tanzania en Kenia waar we bij Tarakea naar Kenia terugkeren. Hier nog mooier zicht op de Kilimanjaro.

Dag 6 - Amboseli - safari Amboseli National Park - verblijf
Deze dag is gereserveerd voor een bezoek aan Amboseli National Park. Dat betekent vroeg uit de veren want de Kilimanjaro en het wild zie je het best in de vroege ochtend. Olifanten, zebra’s, leeuwen en nog veel meer, prachtige natuur met geweldige fotomomenten en de imposante Kilimanjaro op de achtergrond. Het kost dan wel € 100 maar het is een bijzondere ervaring. Lunch in een lodge met zwembad en WiFi.

Dag 7 - Amboseli - Sagala 
Eerst een slechte, lange weg langs boerderijen die profiteren van het smeltwater van de Kilimanjaro.  Naast de Mombasa highway is dit de enige oost-west verbinding in Kenia. Afrikaanse lunch bij restaurant ’Never give up’ en dan het splinternieuwe asfalt door het Tsavo-park tot de sisalplantages van Mwatate. We zijn in de Taita Hills. En we bereiken de highway Nairobi-Mombasa. Maar na 20 km. draaien we weer de bush in en overnachten in Sagala-Lodge. Zelfs een zwembadje en leuke huisjes. De 5 km. lange toegangs weg naar de lodge is een goed oefening voor rijden door los zand.

Dag 8 - Sagala - Mombasa 
We nemen nog even de tijd om de wildernis op ons in te laten werken en vertrekken dan richting Mombasa. Na een lange en mooie zandweg bereiken we de weg Nairobi-Mombasa. Goed opletten en lekker doorrijden hier. Vlak voor Mombasa komen we ongetwijfeld in files terecht. Er wordt gewerkt aan nieuwe wegen en fly-overs  maar we moeten ons ook door smalle stoffige trajecten persen. We rijden in onze stoffige pakken de grote stad in. In de drukke stad hebben we een hotel op een rustige plek vlakbij ‘Old Town’ de oude stad.

Dag 9 - Mombasa - Msambweni Beach
Na het ontbijt is er gelegenheid een stadswandeling te doen. Een deskundige gids leidt je in 2 uur tijd door interessante delen van de oude stad Mombasa. Mombasa is werkelijk een interessante stad. Een mengelmoes van culturen; Indiërs, Arabieren, Afrikanen en wat blanken. De stad is meer dan 500 jaar oud en heeft een rijke geschiedenis. Rond het middaguur vertrekken we voor een korte  rit naar het beach-resort. Op de veerboot met een paar duizend mensen aan boord mogen de motoren vooraan staan dus dat schiet lekker op. Aan het eind van de middag wacht de verfrissende duik in het zwembad, de kok staat klaar met een traditionele welkomst-snack en het koude bier smaakt prima. 

Dag 10 - Msambweni Beach - Mombasa -  vliegveld - vlucht Amsterdam
Afhankelijk van je geboekte vlucht vertrek je vroeg naar het vliegveld of zit je nog even op het strand en geniet van de Indische Oceaan.

VERLENGING

Dag 10 - Msambweni Beach - Verblijf
Na het ontbijt is er gelegenheid een stadswandeling te doen. Een deskundige gids leidt je in 2 uur tijd door interessante delen van de oude stad Mombasa. Rond het middaguur vertrekken we voor een korte en vlotte rit naar het beachresort. Op de veerboot mogen de motoren vooraan staan dus dat schiet lekker op. Aan het eind van de middag wacht de verfrissende duik in het zwembad, de kok staat klaar met een traditionele welkomst-snack en het koude bier smaakt weer prima.

Dag 11- 12 - 13 - 14 Rustdag of een excursie / activiteit
Keuze uit verschillende opties. Wil je een dagje rondrijden op de motor in de omgeving met de gids, of ga je liever snorkelen of walvisspotten. 

Dag 15 - Msambweni - Mombasa vertrek - Aankomst Amsterdam

  • Film

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner