Logo Motortrails.nl motorreizen

Tanzania KilimanjaroTijdens deze reis rijd je op een Haojin Warrior 250cc motor.
Eigen risico voor schade aan de eigen motor is maximaal 400 euro.

Internationale groep
Deze reis is in samenwerking met Motorsafaris waardoor het een internationale reisgroep is. De Keniaanse reisbegeleider spreekt Engels en Swahili.

Zwaarte van de reis
Tijdens deze reis door Tanzania rijden we niet op noemenswaardige hoogte. De dagafstanden zjin niet erg groot. Er is voldoende tijd om onderweg te stoppen om fotos te maken en dorpen te bezoeken.

Off Road
Deze reis is geschikt voor iedere gezonde motorrijder. We rijden op geasfalteerde hoofdstraten en wisselen regelmatig de route door smalle zijpaden te volgen. Ongeveer een derde van deweg is onverhard. Dit zijn echter goed aangereden gravelwegen. De onverharde wegen zijn niet moeilijk maar een off road training is aan te raden. De motoren zijn lichte en wendbare Enduros.

Overnachtingen
TIjdens deze reis overnachten we in comfortabele hotels of resorts. Twee nachten verblijven we in een tentenkamp. Handdoeken en beddengoed zijn inbegrepen in de prijs.

Klimaat
Regenseizoen in Tanzania is van december tot juli. De temperatuur is nagenoeg het hele jaar door gelijk tussen de 25 en 30 graden natuurlijk afhankelijk van de hoogte. Wji hebben gekozen de motorreizen uit te voeren in september. Teneerste omdat het dan droog is en ten tweede omdat de grote trek van dieren door de Serengeti meestal in deze periode plaatsvindt.

Kleding
Verplicht zijn een helm motorjas met bescherming handschoenen een goede stevige (motor)broek met bescherming of met losse kniebescherming en stevige hoge (berg) schoenen. Verder is een goede zonnebril lippenbalsum en zonnebrand nuttig en een helm met vizier of een goede bril die ook beschermt tegen het stof op de onverharde wegen. Daarnaast neem zwemkleding, een sweater, lichte schoenen voor in de hotels mee. 

Zakgeld en geldzaken
Neem 100 usd mee voor visum Tanzania en consumpties in Tanzania. Verder kun je ter plaatse Keniaanse shillingen pinnen. 1.00  euro = 116 KES. Maaltijden en drankjes ongeveer € 20 per dag. Denk eraan de Europa-beperking van de betaalpas af te halen. De safari in Amboseli kost 100,- euro  (12.000 KES)

Visa
Voor zowel Kenia als Tanzania geldt een visumplicht. Het Kenia visum bestel je voor vertrek online voor 50 euro. Je paspoort dient tot 6 maanden na aanvraag geldig te zijn. Bij aankomst zul je met het ingevulde visumformulier je visum krijgen. Het visum voor Tanzania koop je aan de Tanzaniaanse grens voor 50 usd in nieuwe biljetten.

Meer details over de reis en wat je mee moet nemen staan in het reishandboek dat je ongeveer een maand voor vertrek ontvangt.

  • Film

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner