Logo Motortrails.nl motorreizen

Noord-Vietnam Hoogtepunten

Wat deelnemers ons schreven:

"Fantastische motorreis door het mooie noorden van Vietnam, een aanrader voor ieder die iets meer van dit land, zijn cultuur en natuur wil meemaken. De 150cc motorfietsen zijn prima om zowel op verharde als onverharde wegen het gebied actief te verkennen. Marco als reisleider heeft veel kennis van het gebied, kent de cultuur van de bergvolkeren, spreekt de taal en is voortdurend op zoek naar iets extra's voor zijn gasten. Het beste vond ik een spontaan bezoek bij mensen thuis, een bruiloft, mooie zijweggetjes en wankele rivieroversteken maken het zeer bijzonder. Ook de chauffeur die de bagage en Hoa die het technische deel aan de motoren verzorgde, zijn voortdurend bezig om het mensen naar de zin te maken. Marco de reisleider en Kerstin op kantoor hebben bijzondere wensen kunnen realiseren, maatwerk geleverd en actief meegedacht. "
Hans - Vietnam Hoogtepunten – maart 2019

"Deze motorreis was een geweldige ervaring. De reisleider Marco was uitstekend. Het hoogtepunt waren de verschillende offroad wegen en de bergen. Ik vond het bezoek aan de kleuterschool en aan een familie thuis bijzonder leuk. Verbeterpunt is de optionele tour naar Halong Baai. De organisatie en service aan boord zijn heel goed maar er werden maar 2 eilanden bezocht terwijl het een heel groot gebied is daar hadden wij meer van verwacht. Het contact met Motor2travel was prima."
Egon Hanssen - Vietnam Hoogtepunten - via motor2travel.de

"De motorreis was boven mijn verwachtingen. Ik vond de derde laatste rit het leukst. Marco de reisleider is zeer ervaren en spreekt vietnamees dat heeft veel voordelen. Verbeterpunt de locaties waar we koffiestop en middag aten, daar was de hygiëne vaak niet goed. Het contact met kantoor was prima."
Filip Goethals - Vietnam Hoogtepunten - maart 2019

"Tijdens deze motorreis  was het landschap prachtig en waren er veel mooie vergezichten. Het bezoek aan het natuurreservaat was de moeite waard. Het beste vond ik het stukje uitdagend offroad rijden (zat niet in de planning). En het mooie natuurreservaat.  Marco de reisleder is zeer goed, steeds behulpzaam en een echte Vietnam expert. Het contact met kantoor is zeer goed."   
Tom vandijck - Vietnam Hoogtepunten – maart 2019

"Mijn privé motorreis met lokale reisleider was tof! Slecht weer gehad maar dat mocht de pret niet drukken. Door de toename van toerisme komt het concept van deze reis denk ik onder druk te staan. Het leukste vond ik het offroad rijden maar ook zeker het contact met de lokale bevolking. Het contact met de lokale agent in Vietnam ging moeizaam omdat de persoon waar ik contact mee had niet goed engels verstond. De lokale reisleider Hoa regelde alles tot in de puntjes. Hij had aandacht voor je wensen en handelde daar ook naar. Hoa spreekt voldoende Engels om de nodige zaken te bespreken maar niet voldoende om uitgebreide gesprekken te hebben. Ondanks dat hebben we een toptijd gehad. Tot de volgende reis!."
Vincent Wagenaar - Vietnam Hoogtepunten - november 2018

"Deze motorreis was UITSTEKEND! Dit was helemaal wat ik had verwacht! Hoogtepunten waren de bezoeken aan de lokale markten, we hadden veel contact met de lokale bevolking. Persoonlijk zou ik nog een paar dagen extra in Vietnam verblijven maar de medereizigers vonden het goed zo. De organisatie was prima. Dank voor jullie goeie begeleiding."
Susanne Kerner - Vietnam Hoogtepunten – november 2018

"Dank voor deze onvergetelijke ervaring, ik wil graag een 10-rittenkaart! Deze motorreis was waanzinnig, heel bijzondere ervaring. Een kleine suggestie graag vooraf afspraak maken hoe in colonne te rijden. Er waren enorm veel hoogtepunten. Het contact met kantoor was top."
Mick Sonnenfeld - Vietnam Hoogtepunten – maart 2018

"Voor mij was het hoogtepunt van deze motorreis de bergrit van Ha Giang naar Meo Vac. Mooie indrukken opgedaan van het land en de bewoners. Iets minder km per dag zodat er wat meer gelegenheid is om een makkelijk offroad paadje te pakken. Marco als reisleider was prima. Ook het contact met kantoor was prima." 
Piet Kort Vietnam Hoogtepunten – maart 2018

"Deze motorreis was fantastisch, heel bijzonder. Ik vond het leuk dat je zo dicht bij de mensen kwam. Het hotel midden in de stad Hanoi was een perfecte locatie, we konden lopend proeven van het stadsleven. Suggestie om een groepsfoto te maken, dat is altijd leuk. Hoogtepunten vond ik dat we konden binnenlopen bij de bergvolken, dit heeft veel indruk op mij gemaakt. Marco de reisleider was prima, heel fijn dat hij zo goed vietnamees sprak waardoor 'communicatie' met de mensen mogelijk was. Hij toonde interesse in de groepsleden. Alles was perfect geregeld. Het contact met kantoor was uitstekend."
Wil Vermond Vietnam Hoogtepunten – maart 2018

"Het was een fantastische reis, voor herhaling vatbaar. Alle dagen waren hoogtepunten. Marco de reisleider was goed en zeer hulpvaardig. Het contact met kantoor was prettig, ik kreeg voldoende hulp en uitleg."
Christine Wiedeman Vietnam Hoogtepunten – maart 2018

"We hebben veel te weinig kunnen genieten wegens het ongeluk van Peter. Wat wij geweldig vonden was het probleemoplossend vermogen van Marco, onderweg en na het ongeluk van Peter. Marco is een topper! Als verbetertip de controle van de bandenspanning voor aanvang van de reis of dagelijks doen. Het contact met kantoor was prima, meer dan goed!"
Yfke Duisterwinkel en Peter van Leeuwen - Vietnam Hoogtepunten - maart 2018

"De reis was in één woord geweldig! De lokale reisleider meneer Hoa was ook geweldig. En het hoogtepunt vond ik de ritten door de rivier."
Bert Bos - Vietnam Hoogtepunten - maart 2017

"De nieuwe combinatie Noord - Zuid is wel lang maar geeft goed inzicht in de verschillen van het land. Hoogtepunt het noord deel vanwege de natuur en de weggetjes. Het zuiden Laos grens en stuk door het park. Reisleiders Marco gedreven, enthousiast en veel kennis over het land, spreekt Vietnamees. Remco heeft een gestructureerde aanpak."
Peter Vos - Vietnam Hoogtepunten – november 2016

"Mooie mensen, goede motoren en over het algemeen zeer goede wegen. Marco als reisleider is kundig heeft veel kennis van het land en de bevolking. Hij heeft ervoor gezorgd dat ik meer van het land heb gezien als wanneer ik dit op eigen houtje zou hebben gedaan. Denk aan onder andere de bruiloft, het bezoek bij de bevolking thuis en het nieuwe paadje. Dus Marco, heel erg bedankt voor deze mooie reis! Contact met kantoor was prima! Verbeterpunt: zeven dagen achter elkaar rijden is intensief en kwamen vaak laat aan waardoor er weinig was om de plaatsen te verkennen."     
Daniël Esselink - Vietnam Hoogtepunten - november 2016

"De reis was geweldig en smaakt naar meer. We zouden het liefst meteen weer vertrekken. De natuur was adembenemend, routes leuk en uitdagend, contact met lokale bergbevolking in klederdracht was leuk. Wij vonden Marco als reisleider heel leuk. Fantastisch dat hij Vietnamees spreekt en dat we daardoor al die bijzondere belevenissen konden meemaken. Contact met kantoor prima."
Annelies van Zanten - Vietnam Hoogtepunten – november 2016

“De reis was geweldig. De reis was één hoogtepunt. Het hele team is goed en contact met kantoor was ook goed. Halong Bay was niet echt een aanvulling, veel te toeristisch.”
Sella de Jongh – Vietnam Hoogtepunten – november 2016

“Reis was fantastisch! Dagen in de berggebieden waren de top. Verbeterpunt: reishandboek eenduidiger. Lokale reisleider Hoa voldoende kennis van het engels, betrouwbaar en goed geluimd. Geweldige kennismaking met groepreis op de motor”.
Peter Kurstjens – Vietnam Hoogtepunten – november 2016

“Uitstekend contact met kantoor. Weinig tijd om beetje rond te kijken. Verbeterpunt: kortere reis afstanden om land meer te beleven. Hoogtepunt: uitzicht op Chinese grens en off road secties. Lokale reisleider naar Halong Baai stopte op heen en terugreis bij een commercieel verkooppunt.“
Leo Hoogendijk – Vietnam Hoogtepunten – november 2016

"Contact is zeer goed. Alle afspraken zijn op tijd en correct nagekomen. Reis is boeiend en interessant en lekker motor gereden. Reisleider Hoa is een buitengewone reisleider. Hij is vriendelijk en behulpzaam. Ook de chauffeur en monteur hebben hun uiterste best gedaan. Het was een buitengewone ervaring, waar ik graag op terugkijk."
Adrianus van Herk - Vietnam Hoogtepunten - juli 2016

"Contact is zeer goed. Alle informatie en vragen worden heel goed beantwoord en persoonlijke wensen worden ingewilligd en alle afspraken heel goed nagekomen. De reis biedt veel variatie. Voldoende motor rijden. Goede wegen en prachtig landschap met veel indrukken. Het was voor mij ook prettig dat er een volgauto beschikbaar was, waar ik op lastige momenten gebruik van kon maken. Hoogtepunten zijn de interactie met de bevolking. Zien hoe het leven van alledag verloopt. Deelnemen aan het verkeer en het rijden door het schitterende landschap. Reisleider Hoa is heel kundig en behulpzaam. Zeer attent in de omgang. Heeft goede suggestie's aangedragen ook in de 2 extra dagen dat hij met ons op pad is geweest. Ik vind alles heel professioneel geregeld en uitgevoerd. En het reisboekje is een goede naslag. Persoonlijke wens: graag meerdere eenvoudige reizen in de zomervakantie."
Claudia Sigmond - Vietnam Hoogtepunten - juli 2016

"Contact is prima, vriendelijk en gemoedelijk en wat ik belangrijk vond is dat ik het gevoel kreeg dat er tijd voor je werd gemaakt. De reis was prima! Echt top. Vanaf Schiphol en de overstap Moskou bleek al dat we een fijne groep vormden. De begeleiding van de reis in Vietnam werd super verzorgd. Leuke jongens! Goed eten en goed afgestemd wat de groep fijn vond. Het waren allemaal hoogtepunten; de ofroadstukjes, de waterbuffels met de kinderen op hun rug waar je doorheen moest zigzaggen, het heerlijke eten in de straatkraampjes, het biertje bij aankomst, de koude koffie overdag, de mensen die mijn baart moesten voelen, de supermooie natuur en in de avond in bed de echo van de vele 'hello's" die vooral kinderen naar je roepen en zwaaien. Reisleider is Fantastisch!!! Hoa is een held met geduld, humor en inzicht. Hij bouwde het tempo rustig op en voelde goed aan wat de groep wilde. Ting en Hung als monteur en chauffeur hielden alles goed in de gaten en zorgden voor extra service. Dit was onze eerste reis in deze vorm voor mijn vrouw en mij. Mijn broer is ook voor het eerst meegegaan met zijn vriendin en een maat. Zij hebben enduro ervaring en zich geen moment verveeld. De vrouwen vonden het nog het spannendst maar hadden de grootste grijnzen bij de hobbelwegen en het doorkruisen van overstroomde wegen! We hebben tijdens de reis al naar jullie site gekeken voor de volgende reis! Jammer dat er niet meer 10-daagse reizen zijn omdat deze beter bij ons passen (vooral tijd, maar ook budget) Compliment voor jullie team!! "
William Gooren - Vietnam Hoogtepunten - juli 2016

"Contact is Goed . Reis is Prachtig . Door de goede opbouw was iedere dag mooier dan de vorige. De Homestay was het leukst / mooist in Ba Be . Reisleider Engels mag beter Zeer hulpvaardig en enthousiast ."
Jochem Touw - Vietnam Hoogtepunten - juli 2016

"Contact Zeer goed, eenvoudig en goed benaderbaar . Reis is Prima . Reisleider is goed, maar zou beter Engels moeten spreken zodat hij meer over het land en de mensen kan vertellen."
Ben Schulte - Vietnam Hoogtepunten - maart 2016

"Contact is Ppettig en doeltreffend . De reis viel me wat tegen. Misschien niet mijn land en wat weinig landschappelijke afwisseling. De eerste drie dagen zaten we zonder bagage, medicijnen: Fout van Aeroflot, Denk dat directe invloed van Motortrails /Nederlandse reisleiding dat beter had opgelost. Hoogtepunten waren aan begin reis leuke bezoeken aan een school, een familie, rijstvelden. Leuke afwisseling . Reisleider is goed, maar z'n Engels was zéér matig "
Huib Avelingh - Vietnam Hoogtepunten - maart 2016

"Contact met Motortrails is prima in orde. Heel mooie reis, soms zijn de tochten aan de lange kant waardoor er weinig tijd overblijft voor foto's en contact met mensen onderweg. Overnachtingen waren prima in orde en het eten was ronduit goed te noemen. De groep van 9 reizigers onder leiding van de Vietnamese gids klikte goed maar dat is altijd afwachten. Hoogtepunten zijn De bergen en de lokale bevolking die zeer kleurrijk is, bezoek aan een schooltje was geweldig. De verlenging met de boottocht in Halang Bay was top georganiseerd. Luxe kamers en perfect eten. Echt een aanrader voor mensen die daar voldoende tijd voor hebben. reisleider Hoa is iemand die alles in het werk stelt om het ons naar de zin te maken, ondanks het gebrekkige engels dat hij spreekt. De volgauto met een en gedeeltelijk 2 personen was perfect op de groep ingespeeld. Een cursus engels zou hem meer in staat stellen alles te begrijpen en duidelijk te kunnen maken."
Frank Pollaerts - Vietnam Hoogtepunten - maart 2016

"Reis hele mooie reis met goede hotels en een super afsluiting in halong Bay. Handboek is niet up to date en de info waar je online kunt inchecken was onjuist er stond vietnamairlines en het moest aeroflot zijn. Hoogtepunt was Halong Bay . Oeisleider omdat ik gewend ben met buitenlanders engels te praten vanwege mijn werk kon ik hem redelijk verstaan maar anderen hadden hier moeite mee. Voor de rest was het een leuke vent en heb er geen aan- of opmerkingen over. Op naar de volgende reis."
Henk Pollaerts - Vietnam Hoogtepunten - maart 2016

"Contact is Goed! Zowel bij boeking als op locatie in Vietnam . Reis Voldeed aan alle verwachtingen! Er zijn altijd dingen die beter kunnen! Zou alleen niet weten wat. Wat ik erg positief vond waren de motoren, die waren echt goed onderhouden! Ik heb meerdere motorreizen gedaan maar ook vervelende ervaringen met slecht onderhouden motoren. Bij deze reis was dit echt goed geregeld. Alles bij elkaar maakte het 1 groot hoogtepunt. Reisleiders zijn Super gasten! Alleen maar bezig met iedereen het naar de zin te maken! Op deze gasten moeten jullie zuinig zijn! "
Mark van Muijen - Vietnam Hoogtepunten - januari 2016

"Contact goed efficiënt vriendelijk en behulpzaam . had deze reis voor geen geld willen missen en dit is niet de laatste die ik maak. bedankt ! Verbeteren: in het boekje staat dat off the road ervaring niet echt noodzakelijk is. IK kan me voorstellen bij droog weer. maar bij regen in combinatie met de slechte wegen ( waar overal aan gewerkt wordt) dat is dit absoluut noodzakelijk. Een engelse taalcursus voor de reisleider zou ook aan te bevelen zijn. Hoogtepunten zijn de reis zelf, elke dag was aan hoogtepunt, hanoi, de bergen de mensen het rijden ha long bay op het eind. Na de vierde dag begon het te regenen, en ik kwam niet alleen vermogen te kort met mijn 125 cc, maar ook off the raod ervaring. die heb je absoluut nodig. en misschien was het ook mijn leeftijd 70. de lat lag de laatste twee dagen met die ongelofelijk slechte wegen, die erg glad waren.iets te hoog voor mij. maar ik had dit avontuur voor geen geld willen missen reisleider niet alleen hij maar ook de bestuurder van de wagen, alle lof, professioneel, behulpzaam, zorgzaam, hoorden bij de groep. De reisleider, keek goed uit, beoordeelde goed wat iedereen aankon."
Peer Crommentuijn - Vietnam Hoogtepunten - januari 2016

"Contact is Uitstekend. Informatie is duidelijk, ook op eerder bezochte informatieavond. Reis is Fantastisch. Veel gezien binnen een acceptabele periode. hoogtepunten Omdat de route en verblijf elke dag steeds mooier en leuker werd, was elke dag een hoogtepunt. Vietnam is een prima motorland. reisleider is een uitstekende voorrijder, gids en monteur. Vriendelijk, oplettend en zorgzaam. Hij weet de juiste lokale adresjes. Ik miste wel wat informatie over de omgeving. Daar zou Hoa zich wat meer in mogen verdiepen. Ik hoop dat hij zijn fooi gaat besteden aan cursus Engels. De gids die ons naar Halong Baai bracht was veel beter te verstaan en gaf veel meer informatie over de bevolking en economie. De lengte van de reis was voor mij en ook voor de achterblijvers prima. Voor herhaling vatbaar. Met dank. "
Guus Wolters - Vietnam Hoogtepunten - januari 2016

"Contact is goed, leuk en spontaan. reis is Geweldig . Verbeteren Op geen enkel punt . Hoogtepunten Alles . Reisleider Geweldig . Ik wil direct weer. "
Dennis Beks - Vietnam Hoogtepunten - januari 2016

"Contact prettig en helder contact. reis geweldig!! Hoogtepunten voor mij de bezoekjes/contacten met de lokale bevolking (o.a. kleuterschool) . Een prima reisleider die nog wel wat kan leren maar verder niets over te klagen!!Zeker ook in combinatie met de chauffeur van de volgwagen (Hung) zeer attent en zorgzaam. De gids heeft wel een aanspreekpunt binnen de groep nodig (bijvoorbeeld degene die de geldpot in beheer heeft) Duur van deze reis werd door eenieder als zeer positief ervaren en daardoor konden enkelen in combinatie met werk etc. gewoon mee! "
Germ Post Vietnam Hoogtepunten - januari 2016 Het contact liep goed en makkelijk , hier heb ik niks op aan te merken. De reis was geweldig , een prachtig land , goede motoren en een kundige reisleider. Er waren geen hoogtepunten , de hele reis was geweldig reisleider Hoa is een goede reisleider, een gezellige Vietnamees met veel kennis van het land en altijd bereid om vragen over elk onderwerp te beantwoorden. Veel kennis over waar wel en niet te eten , en elke keer precies voor het donker in het hotel. Soms door zijn Aziatisch accent wat lastig te verstaan , maar zijn Engels is ruimschoots voldoende "
Guido Serné - Vietnam Hoogtepunten - januari 2016

"Contact is Erg prettig. Goede concrete antwoorden en een gezond enthousiastme. reis is Onbeschrijfelijk mooi . Hoogtepunten De omgeving. Het ongerepte. reisleider Beide (chauffeur en voorrijder) extreem vriendelijk en behulpzaam. Zadels zijn wel erg hard met name voor de "snelweg" stukken. "
Menno Ovaa  - Vietnam Hoogtepunten - januari 2016

"Contact het contact was super, kan ik echt niks op aanmerken . De reis was goed, ontvangst in Hanoi even wat minder door miscommunicatie, maar 1 telefoontje naar Maaike en het was opgelost . Verbeteringen : geen. Alles was voor mij een hoogtepunt, denk ook het voordeel dat het 7 dagen reizen was, elke dag een andere beleving . reisleider Hoa en zijn compagnon waren top, zeer behulpzaam en zeker niks op aan te merken. opmerkingen graag meer van dit soort reizen samenstellen van 10 dagen, voorkeur met 2 x een weekend erin, hierdoor kan de hardwerkende eigen ondernemer zoals ik het wat makkelijker inpassen "
Johan Huisman Vietnam Hoogtepunten - januari 2016

"De reis was Helemaal top!! Mooi land, aardige mensen, mooi motorrijden. Hoogtepunten zijn het rijden op de binnenweggetjes. De basic manier van leven, van de meeste mensen daar, wat zijn wij toch eigenlijk een tobbers met onze stress-maatschappij! Verder, de dingen die de mens daar op een tweewieler weet te vervoeren, fantastisch! Reisleider Hoa hoewel eigenlijk monteur, en nu ook tot reisleider aangewezen, heeft zich meer dan prima op zijn dubbele taak gestort. Niks is deze man te veel, repareert alles, regelt alles. De zorgeloosheid waarmee we deze reis hebben kunnen maken,is zeker voor een groot deel op zijn conto te schrijven. Ook de chauffeur van de volgauto heeft op zijn eigen wijze, bijgedragen aanhet plezier,en gemak van deze reis. Voor allebei, chapeau!!!! Het is en was een fantastische reis!!!"
Rik van Oudenrijn - Noord Vietnam met lokale gids - november 2014

"Contact met Motor Trails is ontspannen en niet opdringerig. De reis was een geweldige ervaring. Deelnemers goed moeten begrijpen dat het geen datochtjes zijn. bij slecht weer, mist of regen, is echt ervaring vereist. verder vond ik Sa Pa niet al te leuk, te toeristisch. Hoogtepunten waren Off road rijden, Chinese grens aantikken, met mensen in de bergen in aanraking komen, een veemarkt bezoek, de sfeer van het land. Reisleider Hoa was een geweldige monteur, een kunstenaar. Als reisleider in spe een hele goeie, niet van zn stuk te krijgen. Ik zou hem zo aannemen, leuk mens ook. Opmerking: vooral doorgaan met dit soort bestemmingen. Bedankt Marco cs en hopelijk tot de volgende keer "
Camiel Swildens - Noord Vietnam met lokale gids - november 2014

 

  • Film

  • Film

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner