Logo Motortrails.nl motorreizen

Noord-Vietnam Hoogtepunten

Tijdens deze reis rijd je op een Kawasaki KLX 150cc.  Mocht je de voorkeur hebben voor een  Honda XR 250cc motor dan is dit mogelijk tegen een meerprijs (zie prijs-data), geef dit dan door bij de inschrijving. De 250 cc zijn beperkt beschikbaar. 

Reisbegeleiding
Deze reis wordt begeleid van 4 tot 7 deelnemers door onze lokale gids cq monteur. Deze persoon is al 12 jaar vaste monteur op onze Vietnam reizen. Hij kent inmiddels alle routes, hotels, restaurants en spreekt goed Engels. Er is dus geen Nederlandse motortrails reisleider aanwezig op deze reis. De Nederlandse reisleider is aanwezig vanaf 8 deelnemers.

Volgauto
Tijdens deze reis zal een volgauto meerijden vanaf 4 deelnemers. Deze wordt bestuurd door onze lokale vaste chauffeur. De volgauto zal de bagage, onderdelen en gereedschap vervoeren. In de volgauto is plaats vrij voor eventuele duo-passagiers, die even niet achterop willen of kunnen meerijden.

Zwaarte van de reis
Tijdens deze reis door het noorden van Vietnam rijden we niet op grote hoogte en niet door extreem verlaten gebieden. We rijden op lichte motoren die de reis zeer toegankelijk maken voor ook rijders die nog nooit eerder een avontuurlijke motorreis gemaakt hebben. De dagafstanden zijn niet lang zodat er veel tijd en mogelijkheid is om onderweg te stoppen om foto's te maken of dorpjes te bezoeken. Moeilijk kan echter zijn de deelname in het extreem drukke verkeer in en rond Hanoi. Ook dien je er rekening mee te houden dat op de hoofdwegen die wij zoveel mogelijk vermijden het druk kan zijn met vrachtwagens die de verkeersregels niet zo nauw nemen.

Off Road
Slechts een klein gedeelte van de reis gaan over onverharde wegen en of paden. In het huidige schema zijn dit twee of drie dagen. Deze trajecten zijn niet erg moeilijk en zeer goed te doen zonder enige off road ervaring of een off road training vooraf. Echter bij slechter weer dan voorzien kunnen juist deze off road dagen lastig zijn.

Kleding
Verplicht zijn een helm motorjas met bescherming hand-schoenen een goede stevige (motor)broek met bescherming of met losse kniebescherming en stevige hoge (berg) schoenen. Het kan vooral in het voor- en najaar erg warm worden in de lage delen van de reis. Een zomer motorjas met becherming is daarom aan te raden. Op koudere delen in de bergen kun je dan indien nodig extra kleding onder je jas dragen. Verder is een goede zonnebril nuttig en een helm met vizier die beschermt tegen het stof. Het regenseizoen is in het noorden van Vietnam van juni tot enmet eind augustus. Wij plannen de onze reizen hiervoor of na. Toch kan het weer alle voorspellingen negeren je dient dus op alle reizen rekening te houden met een mogelijke regenbui. Tenslotte kan het in december en januari vrij koud worden in de bergen het is dan aan te raden warme motorkleding mee te nemen.

Rijbewijs
In Vietnam mag je sinds 1 januari 2016 officieel met een internationaal rijbewijs motor rijden.  Het Nederlandse rijbewijs is zonder IRB (internationaal rijbewijs) niet geldig in Vietnam. IRB model 1968 wordt geaccepteerd.

Visa
Voor Vietnam bestaat sinds kort de mogelijkheid om een visum bij aankomst op de luchthaven van Hanoi te kopen. Dit kost 25 usd. Echter dit is uitsluitend mogelijk als je in het bezit bent van een zgn uitnodigingsbrief. Deze brief regelen wij voor je en de kosten hiervan zin inclusief de reissom.

Meer details over de reis en wat je mee moet nemen staan in het reishandboek dat je ongeveer een maand voor vertrek ontvangt.

  • Film

  • Film

  • Film

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner