Logo Motortrails.nl motorreizen

Noord-Vietnam Hoogtepunten

Dag 1 - Vertrek Amsterdam

Dag 2 - Aankomst Hanoi
Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij arriveren jullie of ‘s morgens of ‘s middag op de luchthaven van Hanoi. Het is dan nog een half uur rijden naar het hotel in het centrum van de oude stad.

Dag 3 - Hanoi - Nghia Lo
Vanuit de drukke hoofstad rijden we naar het Noorden. Het eerste deel is nog druk met vrachtverkeer. Maar eenmaal op de smalle wegen langs de rode rivier is het rustig en is er veel te zien. Nghia Lo is een klein leuk stadje, waar jullie Dao en Hmong mensen zullen tegenkomen. Hier zullen we overnachten. Naast het gezellige restaurantje van ons hotel zijn er ook veel andere kleine eetgelegenheden in het centrum waar je kunt eten.

Dag 4 - Nghia Lo - Sapa
Wij rijden verder naar het noorden. Het landschap wordt hier erg mooi. Aan beide zijden van de weg vind je groene rijstterrassen tegen de bergwanden gebouwd. Wij rijden hier in een hoger gebergte en steken dan ook een paar hoge passen over. Je komt hier meer mensen van de (witte) Dao stam tegen. In het plaatsje Than Uyen stoppen we voor de lunch. Dan is het nog 60 kilometer rijden naar Sa Pa. Op dit traject ligt de hoogste pas van deze reis. De uitzichten onderweg naar het welbekende Sa Pa zijn fantastisch, ook de weg is recentelijk verbeterd. Sa Pa is de meest toeristische plaats die we deze reis aandoen. Wij komen hier echter niet in het weekend om de markt te bezoeken, daarom zien wij ook niet zoveel andere toeristen. Sa Pa ligt op 1500 meter en is ten tijde van de Franse kolonisatie uitgegroeid tot zomers toevluchtsoord, om de drukkende hitte in de lagere delen van het land te ontsnappen.

Dag 5 - Sa Pa - Bac Ha
De eerste 110 kilometer die wij vandaag afleggen is over een geheel verharde weg. Onderweg stoppen we in Lao Cai om een kijkje te nemen aan de Chinese grens. De rode rivier scheidt hier de twee landen en een spoorbrug verbindt ze weer. Aan de overkant zie je de hoge gebouwen van het relatief veel rijkere China. Bac Ha is een typisch Noord-Vietnamees dorpje met kleurrijke volkeren gelegen in een vallei. Als wij nog tijd over hebben, nemen wij de mooie binnendoorroute via Coc Ly.

Dag 6 - Bac Ha  - Ha Giang
In de ochtend maken we een wandeling rond Bac Ha. Hierbij bezoeken we enkele H’mong dorpjes. Als alternatief kunnen we ook de dorpjes met de motor verkennen. Aan het eind van de ochtend vertrekken we naar Xin Man. Iets ten noorden van Bac Ha slaan we rechtsaf een onverharde weg in. Op deze route komen nooit toeristen en de weg is ook niet geschikt voor groot verkeer. Het hoogland tussen de twee plaatsen zorgt voor een zeer bijzonder landschap. Wij rijden dan in een prachtig gebied met puntige rotsen. De kleine Hmong dorpjes onderweg zien niet vaak passanten. Na een mooie afdaling komen we aan in Xin Man. Hier stoppen we voor lunch. Kort buiten Xin Man steken we de brug over en gaan rechtsaf. We volgen de rivier tot aan het plaatsje Huang Su Phi. Hier vind je veel mensen van de Nung stam. Ook vind je onderweg veel Nung dorpjes. Na een koffiestop volgt een van de mooiste rijstterrasgebieden van Vietnam. Na elke bocht heb je weer een ander uitzicht over de prachtige groene terrassen. Het laatste deel vandaag volgen we de hoofdweg naar de provinciale hoofdstad Ha Giang. Je moet op deze weg een beetje oppassen voor het drukke verkeer. We overnachten in een resort aan de rivier, iets buiten het centrum.

Dag 7 - Ha Giang - Meo Vac
Na het ontbijt in de grote stad rijden we een bijzonder mooi berggebied in. Dit wordt in de volksmond ‘Dong van – Meo Vac’ genoemd, naar de twee grootste dorpen. Direct na Ha Giang wordt de weg smal en klimmen we over een prachtige bergkam heen. In het dal hierachter ligt het kleine plaatsje Yenh Minh. In de Dong Van regio zijn wij meer de bezienswaardigheid dan de volkeren die er wonen. Voor de stammen hier zijn buitenlanders een zelden geziene gast, en dat merk je. In de afgelegen gebieden van deze provincie vind je nog echte communistische bolwerken. Meo Vac is zo’n bolwerk. Alle stenen gebouwen in de stad zijn van de regering en versierd met rode banieren. Om er te komen moeten wij eerst een paar hoge passen over. Een van de mooiste ritten van deze reis! Ook hier zitten wij niet ver van de Chinese grens af. Overnachting is in een redelijk basic hotel.

Dag 8 - Meo Vac - Ba Be
We staan vroeg op want vandaag is het een lange avontuurlijke dag. In de ochtend rijden we van Meo Vac naar Bao Lac. Dit is een prachtige rustige route door een glooiend landschap bedekt met rijstterrassen. Na de lunch rijden we over smalle binnenwegen naar de meren van Ba Be die in het gelijknamige Nationaal Park liggen. De meren zijn omringd doorde bijzondere, puntige karstrotsen. We slapen hier in een klein dorpje bij mensen thuis. De omstandigheden zijn erg eenvoudig en we slapen met meerdere personen op de grond in een grote kamer.

Dag 9 - Ba Be  - Hanoi
Het is een lange dag terug naar de hoofdstad. In de ochtend zijn de wegen nog rustig maar na Than Nguyen wordt het drukker. Het is de laatste rit van de reis, maar misschien ook wel de meest bijzondere. In de enorme verkeersdrukte de stad inrijden, is voor veel deelnemers een fantastisch einde van de reis.

Dag 10 - Hanoi - Amsterdam
Als je niet de verlenging naar Halong Baai hebt geboekt, dan vertrek je 's morgens vroeg naar de luchthaven van Hanoi voor de vlucht terug naar huis. Afhankelijk van de luchtvaart maatschappij kom je dezelfde dag of pas de volgende ochtend aan op Schiphol.

VERLENGING

Dag 10 - Hanoi - Halong baai
In de ochtend word je opgehaald vanaf je hotel en in een minibus naar Halong Baai gebracht. Dit is een rit van circa vier uur. De puntbergen in de baai van Halong maken deze baai erg bijzonder. Het is prachtig om hier met de boot doorheen te varen. Je komt rond de middag aan in Halong Baai. Hier ga je aan boord van een traditionele boot, deze deel je met andere (internationale) reizigers. Je vaart vervolgens de baai in en zal op de boot op een mooie lokatie overnachten. Indien er interesse voor is, zullen wij bij verschillende grotten een stop maken.

Dag 11 - Halong Baai - Hanoi
In de ochtend komen wij terug aan wal en stappen weer in de minibus. Tussen de kust en de hoofdstad Hanoi is het erg druk met verkeer. En hoe dichter je bij Hanoi komt, hoe erger het wordt. De middag kun je gebruiken om het oude deel van Hanoi te bezichtigen. Je kunt met de motor door de stad rijden of het oude centrum te voet verkennen. Afhankelijk van de vlucht, vertrek je vanavond naar de luchthaven of morgen ochtend.

Dag 12 - Hanoi - vertrek - aankomst Amsterdam
Vandaag vertrekken wij per busje naar het vliegveld en kom je dezelfde dag aan op Schiphol.


 

  • Film

  • Film

  • Film

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner