Logo Motortrails.nl motorreizen

Kenia Maasai Mara

Dag 1 – Amsterdam - Nairobi
De start van de tour is afhankelijk van je vluchtschema: nachtvlucht of dagvlucht: dag 1 kan de dag van aankomst zijn, als er een ochtendvlucht is. Maar over het algemeen vertrekken de vluchten de avond ervoor uit het land van herkomst. 

Karibu, welkom! Je wordt opgehaald bij Jomo Kenyatta International Airport, vernoemd naar de eerste president van Kenia na de onafhankelijkheid. Je ervaart meteen het hectische stadsleven van Nairobi, vol verkeer en mensen in beweging. De stad Nairobi heeft een bevolking van ongeveer 5 miljoen mensen, oplopend tot 10 miljoen als de rand wordt meegeteld. De stad is vernoemd naar de rivier de Nairobi en ligt op 1800 meter hoogte, wat de temperatuur zeer aangenaam maakt en in de zomermaanden zelfs best cool 's nachts. De stad werd officieel gesticht in 1899 met de komst van de spoorwegen. Het programma van vandaag hangt af van of je 's ochtends of laat in de middag / avond arriveert.

Day 2 - Nairobi – Nanyuki
Vroeg opstaan ​​om de stad te verlaten: we gaan naar het noorden, verlaten snel de hoofdwegen en volgen landwegen, rijdend door kleine steden. De wegen zullen een mix zijn van asfalt en grind. We zullen snel bouwwerkzaamheden, gebouwen en files achterlaten en het dorpsleven, de natuur en de weelderige heuvels verwelkomen. We passeren het Aberdare National Park en gaan naar Mount Kenya. De hoogste top is 5199 meter. Het werd in 1978 aangewezen als UNESCO-biosfeerreservaat. De berg speelt een belangrijke rol in de cultuur van lokale etnische groepen die er wonen, zoals de Kikuyu, Ameru, Embu en Maasai. We verblijven in een eenvoudige accommodatie aan de voet van de berg.

Dag 3 - Nanyuki – Lake Baringo
Vandaag rijden we voornamelijk op grind. We zullen het pad aanpassen aan de wegomstandigheden, maar het zal redelijk vlak zijn: we rijden door grasland, passeren wildboerderijen, verschillende natuurbeschermingsgebieden en we zullen een unieke fauna zien. Pas op voor overstekende zebra's! Het is een afgelegen gebied, we zorgen voor voldoende snacks en drankjes zodat we onderweg kunnen picknicken. Ons doel vandaag is Lake Baringo, het paradijs voor vogelaars en een zoetwater een oase tussen de dorre vlaktes. Dit is het traditionele huis van de Njemps-stam, een uniek volk dat de enige pastorale, veehoeder, stam is die ook vissen. Onze accommodatie ligt aan het meer, waar we kunnen genieten van ons diner terwijl we nijlpaarden en vogels horen. Pas op voor de krokodillen!

Dag 4 - Lake Baringo – Nakuru
Vandaag staan ​​we vroeg op om een ​​boottocht te maken op Lake Baringo en om te genieten van een prachtige zonsopgang. We vertrekken rond 10 uur voor een mooie motortrip. We rijden slechts een korte tijd over asfalt en slaan dan snel af naar grind, richting Lake Bogoria. Een ruig pad brengt ons naar de westelijke oevers van het meer, waar flamingo's samenkomen. Ongeveer halverwege het meer spuwen warmwaterbronnen en geisers kokende vloeistoffen uit de binnenkant van de aarde. Vervolgens nemen we een verharde maar rustige landweg naar Lake Nakuru, een meer geflankeerd door rotsachtige steile hellingen en stukken acaciabos. Onze accommodatie ligt tussen Lake Nakuru en Lake Elementaita, afhankelijk van beschikbaarheid.

Dag 5 - Nakuru – Maasai mara
Weer een avontuurlijke dag vandaag. We rijden over de hoofdweg naar het zuiden. Vervolgens gaan we paden verkennen die alleen gebruikt  worden door de Maasai-bevolking en dieren in het wild. Je zult merken dat het landschap verandert in droge heuvels en dat er minder menselijke activiteit is. Maar er zijn nu meer dieren onderweg. We overnachten in een leuk kamp vlakbij het Nationaal Park.

Dag 6 - Maasai Mara - verblijf
Mensen mogen niet in een Nationaal Park wonen. Het is gedeeltelijk omheind. Blijkbaar is dat genoeg voor een rijk dierenleven. Landschap in de Maasai Mara is prachtig. We laten de motoren staan ​​en gaan op een autosafari. Je komt grote kuddes buffels, gnoes, zebra's en antilopen tegen. Giraffen en leeuwen oversteken of lopen op de weg. We staan ​​vroeg op voor de ochtendsafari en lunchen onderweg. We rijden tot laat in dit schitterende wildpark van Kenia. Neem voldoende stroom- en geheugenkaarten mee voor je camera want het is prachtig. De echte safari-ervaring!

Day 7 - Masai Mara - Lake Naivasha
We vertrekken vroeg om de wielen van onze motoren weer te laten draaien. 's Ochtends is er veel wild langs de weg. We volgen een lange onverharde weg om het asfalt naar Narok te bereiken. Dan komen we weer in het groene land, groene hooglanden. We begeven ons naar Lake Naivasha. Het meer en zijn omgeving zijn rijk aan natuurlijke overvloed, en de vruchtbare grond en watervoorziening hebben dit tot een van de belangrijkste landbouwregio's van Kenia gemaakt. Je vindt hier veel (Nederlandse) bloemenboeren. We verblijven in de buurt van Crescent Island Game Sanctuary, waar we een late middag- of ochtendwandeling kunnen maken.

Dag 8 - Naivasha - Nairobi
Onze laatste dag, maar niet in het minst. We nemen een mix van asfalt, spectaculaire tracks en onverharde wegen richting Nairobi. We passeren Mount Suswa Conservancy en rijden rond het natuurreservaat Ngong Hills. Hoe dichter we Nairobi bereiken, hoe drukker het wordt. Luchtvervuiling, files, hoge gebouwen en mensen in beweging. Bij aankomst in Nairobi een welverdiend drankje om onze herinneringen te vieren en te delen.

Dag 9 - Nairobi - Vertrek
Afhankelijk van het tijdstip van je vlucht vertrek je ofwel heel vroeg of heb je de dag om Nairobi te verkennen: om de Maasai Market, Nairobi National Park, een van de grote winkelcentra te bezoeken, of gewoon te ontspannen in het hotel. Maar dan is het tijd om afscheid te nemen.

Dag 10 – Aankomst - Amsterdam 

  • Film

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner