Logo Motortrails.nl motorreizen

Kenia Maasai MaraTijdens deze reis rijd je op een Kibo 250cc.

Zwaarte van de reis
Tijdens deze reis door Kenia rijden we niet op noemenswaardige hoogte. De dagafstanden zjin soms lang maar prima te doen. Er is voldoende tijd om onderweg te stoppen om fotos te maken en dorpen te bezoeken.

Off Road
Deze reis is geschikt voor iedere gezonde motorrijder. We rijden op geasfalteerde hoofdstraten en wisselen regelmatig de route door smalle zijpaden te volgen. Ongeveer een derde van deweg is onverhard. Dit zijn echter goed aangereden gravelwegen. De onverharde wegen zijn niet moeilijk maar een off road training is aan te raden. De motoren zijn lichte en wendbare Enduros.

Overnachtingen
Tijdens deze reis overnachten we in hotels of resorts.

Klimaat
Regenseizoen in Kenya is van december tot juli. De temperatuur is nagenoeg het hele jaar door gelijk tussen de 25 en 30 graden natuurlijk afhankelijk van de hoogte. Wji hebben gekozen de motorreizen uit te voeren in september. Teneerste omdat het dan droog is en ten tweede omdat de grote trek van dieren door de Serengeti meestal in deze periode plaatsvindt.

Kleding
Verplicht zijn een helm motorjas met bescherming handschoenen een goede stevige (motor)broek met bescherming of met losse kniebescherming en stevige hoge (berg) schoenen. Verder is een goede zonnebril lippenbalsum en zonnebrand nuttig en een helm met vizier of een goede bril die ook beschermt tegen het stof op de onverharde wegen.

Visa
Voor Kenia geldt een visumplicht. Het Kenia visum kun je op het vliegveld kopen voor 40 euro. Je paspoort dient tot 6 maanden na aanvraag geldig te zijn. Bij aankomst zul je met het ingevulde visumformulier je visum krijgen.

Meer details over de reis en wat je mee moet nemen staan in het reishandboek dat je ongeveer een maand voor vertrek ontvangt.

  • Film

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner