Logo Motortrails.nl motorreizen

IJsland Faeroer Eilanden

Motoren
Tijdens de Europa rondreizen rijd je op je eigen motor. In principe is elke motor voor deze reis geschikt. Naast een grote beurt vooraf is het belangrijk dat je met –nagenoeg- nieuwe banden vertrekt. Wij adviseren tevens een bandenreparatieset mee te nemen.

Zwaarte van de reis
Dit is een van de eenvoudigste reizen binnen het ‘Europa' gedeelte. Dit komt met name door de uitstekende kwaliteit van de asfaltwegen, het ‘gebrek’ aan medeweggebruikers die zich ook nog netjes aan de regels houden, de niet al te lange etappelengtes en voldoende rustdagen. Ondanks de berglandschappen zal het rijden op de brede wegen voor niemand problemen opleveren. Wel moet je af en toe rekening houden met loslopende schaapskuddes, en de altijd aanwezige wind kan wel eens hinderlijk zijn. Een gedeelte prima gravelroad van 12 km op de ‘Ringweg’ is onvermijdelijk. Op de vrije dagen kunnen deelnemers met een daarvoor geschikte motor naar hartelust avonturieren op de vaak prima begaanbare (semi-)onverharde binnenwegen. De totale afstand van de tweeweekse rondreis op IJsland bedraagt ruim 2000 km, dus exclusief de heen- en terugreis op het Deense vasteland. De etappe-afstanden variëren van 180 tot ruim 300 km, met voldoende rustdagen.

Overnachtingen
Accommodatie is in het buitengebied van IJsland spaarzaam voorhanden. Hier overnachten we in kleinschalige accommodaties met minimale voorzieningen als guesthouses, een hostel en houten chalets. In de meer bevolkte gebieden maken we gebruik van kleinschalige hotels. De accommodatie is overal op basis van een 2-persoonskamer, uitgezonderd de veerboot. Soms is er sprake van gedeeld sanitair op de gang. Een eenpersoonskamer is op aanvraag. Op een aantal locaties kunnen de motoren op een eigen, al dan niet afgesloten terrein worden gestald. Op de overige locaties wordt voor het hotel langs de stoep geparkeerd.

Veerboot
Tijdens deze reis maak je twee veerbootoversteken. Deze zijn bij de reissom inbegrepen. Zowel de heen- als de terugreis naar IJsland gaat via Tórshavn op de Faeröer Eilanden. Op de heenreis is een verblijf van drie nachten in Tórshavn opgenomen. Aan boord van de Norröna van Smyrill Line heb je tijdens de gehele reis een 4-persoons slaapcabine tot je beschikking. Deze zijn ingedeeld op basis van vier personen en beschikken over eigen wc en douche. Je slaapt hier tijdens de gehele overtocht twee keer, in totaal dus 4 nachten. Indeling op basis van twee personen is op aanvraag.

Klimaat
IJsland kent, ondanks de ligging aan de poolcirkel, een gematigd klimaat vanwege de warme Golfstroom ten zuiden van IJsland. De relatief korte zomer duurt ongeveer van half juni tot eind augustus. De gemiddelde zomertemperatuur ligt rond de 12-14 graden, maar uitschieters naar 5 of 25 graden zijn heel goed mogelijk. Wind is elke dag nadrukkelijk aanwezig. Neerslag komt het hele jaar voor. Meenemen: korte broek, dikke trui, zwembroek, regenpak; kan zijn dat je alles op één dag nodig hebt.

Kleding
Verplicht zijn een helm, motorjas met bescherming, handschoenen, een goede stevige motorbroek met bescherming en stevige hoge (berg-)schoenen. Waterdichte motorkleding of regenkleding is ook aan te raden, evenals een warme trui en een windjack.

Onvoorziene omstandigheden
Ondanks maximale inzet om alles goed te organiseren kan er tijdens deze reis sprake zijn van onvoorziene omstandigheden. Met name het weer en het vaarschema van de veerboot kunnen aanleiding geven het reisschema aan te passen. Daarnaast is IJsland een actief vulkaaneiland. Gevoel voor humor en relativering hoort bij een rondreis over eilanden waar de mens zich dient aan te passen aan de grillen van de natuur. Ook daarom is deze reis nu juist boeiend met een groot avontuurlijk aspect en wordt flexibiliteit erg gewaardeerd.

.

 • Reisdetails

  Reiscode:
  IJS
  Categorie:
  Europa Individueel
  Groepsgrootte:
  1 - 12
  Dagen:
  24
  Prijs:
  vanaf 0,-
 • Routekaart

 • Film

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner