Logo Motortrails.nl motorreizen

Chili Argentinie PatagonieVoor de Patagonie motorreis gebruiken we standaard Honda CB500 x motoren 

Een upgrade van de motor is mogelijk:

Upgrades euro
BMW F700GS 625
BMW F800GS 1.175
BMW R1200GS 1.500

 

Zwaarte van de reis 
De combinatie van drie factoren kan deze reis behoorlijk zwaar maken. Ten eerste zijn de afstanden langer dan bij andere reizen. Ten tweede is ongeveer de helft van de route over onverharde wegen. En tenslotte is er in het uiterste zuiden de harde zijwind. Deze reis is eigenlijk alleen geschikt voor geoefende rijders die bewezen niet bang zijn voor lange gravelwegen. Bovendien maken alle factoren tesamen de reis fysiek zwaar en daarom is een goede conditie vereist.

Off Road en afstanden 
Ongeveer de helft van de route rijden we over onverharde wegen. Dit zijn meestal goed aangereden gravelwegen en dus niet heel erg moeilijk al blijft het zeer goed oppassen in de bochten en voor de middenberm. Omdat de onverharde wegen vlak en goed aangereden zijn is het moeilijk je hierop voor te bereiden. De basis off road training die wij aanbieden leert je de basis technieken van het off road rijden. Je leert daar vooral door kuilen en blubber en over steile heuveltjes te rijden. Dit komt niet voor in Patagonie. Maar het is wel goed om vooraf deze of een gelijkwaardige training te volgen om in ieder geval uit te vinden of het off the road rijden je ligt. Het zou jammer zijn als je er onderweg achter moet komen dat je het rijden over de lange onverharde wegen niet leuk vindt. Dit kan je het plezier in de reis volledig ontnemen.

Aan de andere kant bieden de oneindige wegen andere deelnemers een kans om te snel te rijden. Uiteraard is dit erg gevaarlijk en wordt dit door de reisleiding niet toegestaan. De afstanden zijn op sommige dagen erg groot. Vooral Argentinie is een uitgestrekt leeg land waar de overnachtingsmogelijkheden ver uit elkaar liggen.

Klimaat 
Eigenlijk rijden we door twee verschillende klimaatzones. Langs de Carretera Austral in Chili heerst een regenachtig zeeklimaat. Je rijdt hier stukken door subtropisch regenwoud, de kans op regen is hier dus erg groot. Aan de andere kant van de Andes liggen de uitgestrekte dorre en droge pampavelden. Hier regent het bijna nooit. In het zuiden op vuurland kan het erg koud worden, we zitten hier immers maar 600 km van de zuidpool af. Bovendien is dit een hoogvlakte en dus ’s avonds nog extra koud. Bereid je voor op uiteenlopende weersomstandigheden. Een goedmotorpak, bij voorkeur waterdicht, is hier zeker aan te raden.

Kleding 
Verplicht zijn een helm warme motorjas met bescherming handschoenen een goede stevige motorbroek met bescherming en stevige hoge (berg) schoenen. Vanwege de grote temperatuurverschillen kan het handig zijn een motorjas met uitneembare voering te dragen. Op koudere delen kun je ook indien nodig extra kleding onder je jas dragen. Zorg ook voor goede handschoenen géén zomerhandschoenen. Verder is een goede zonnebril nuttig en een helm met vizier die beschermt tegen het stof. Als je motorkleding niet waterdicht dan is het aan te raden een apart regenpak mee te nemen.

Verzekeringen
De verzekering voor schade aan de motor is 300,- euro per reis. Het eigen risico is dan verlaagd van 4500,- dollar naar 700,- dollar. Deze verzekering geldt zowel in Chili als in Argentinie. 

Eigen risico
Schade aan de motor is verzekerd, echter met een eigen risico van 700,- dollar. Dit bedrag zul je aan het begin van de reis per credit card als borg vastleggen.  Als je geen schade hebt, dan wordt deze borg van de credit card vernietigd. Mocht je schade aan de motor hebben veroorzaakt dan wordt dit ingehouden van deze borg. Helaas is er op dit moment geen andere manier om dit af te dekken. 

Visa
Voor zowel Chili als Argentinie is het niet nodig vooraf een visum te regelen.

Meer details over de reis en wat je mee moet nemen staan in het reishandboek dat je ongeveer een maand voor vertrek ontvangt.

 • Reisdetails

  Reiscode:
  PAT
  Categorie:
  Avontuur
  Groepsgrootte:
  8 - 10
  Dagen:
  20
  Prijs:
  vanaf 6.400,-
 • Routekaart

 • Film

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner