Logo Motortrails.nl motorreizen

Cambodja Hoogtepunten

Dag 1 - Vertrek Amsterdam

Dag 2 - Aankomst Phnom Penh
In de loop van de dag arriveer je in Phnom Penh. Het hotel ligt drie kwartier rijden van het vliegveld, in het centrum van de stad. De tocht naar het hotel geeft al de eerste indrukken van de drukte, de activiteiten en de gebouwen. Je maakt kennis met de reisleiding, die duidelijke afspraken zal maken over het reizen met de motor en de gehele reis nogmaals zal doornemen. Afhankelijk van de tijd, heb je de gelegenheid om nog wat van de stad te ontdekken. We belanden op een van de vele terrasjes langs de Mekong rivier in Phnom Penh.

Dag 3 - Phnom Penh – Kratie
Een vroege start voor een mooie afwisselende dag. Na slechts één kilometer motorrijden nemen we een veerpont om de Mekong over te steken. We ontlopen hiermee de verkeerdrukte van Phnom Penh en begeven ons gelijk op smalle paden en wegen. We rijden langs de Mekong, door dorpen en passeren vele tempels. We zullen rondom Kampong Cham een lokale lunch nuttigen. Vervolgens continueren we ons weg, waarbij we weer letterlijk door de achtertuinen van de locale bevolking komen. Na een bezoek aan de mooie Han Chey tempel, met haar prachtige uitzicht over de Mekong, vervolgen we onze weg naar langs de rivier, welk we nog eens oversteken op weg naar Kratie. Onder het genot van een drankje kan je voor het hotel, zittend aan de rivier de zon onder zien gaan.

Dag 4 - Kratie - Kompong Thom
We rijden een klein stukje terug langs de Mekong om deze met de ferry over te steken. Direct hierna begint een pittige tocht van 190 kilometer onverhard en off-road. Dwars door rubber- en fruitplantages en een landschap waarbij je je in de Afrikaanse Savannah waant. Denk aan voldoende water voor onderweg. Halverwege wordt ons in-the-middle-of-nowhere de weg met een kettinkje versperd om tol te betalen voor de brug die ons nauwelijks kon dragen. We zoeken een eenvoudige lunch langs de route zodra we weer enigszins in de bewoonde wereld komen. Als we tijd hebben gaan we in Sambor Prei Kuk op zoek naar de overwoekerde tempel ruïne voor een stoere groepsfoto die niet zou misstaan in een film van Indiana Jones.

Dag 5 - Kompong Thom - Siem Reap
Er is een grote weg naar  Siem Reap maar wij zullen al snel weer van de weg af gaan om zandpaadjes en gravelwegen te zoeken, kleine dorpen en lokale markten te bezichtigen. Terwijl we vanaf het zuiden in Siem Reap aankomen zullen we al snel de eerste indrukwekkende tempelcomplexen spotten. Siem Reap is een van de levendigste steden van Cambodja. In het centrum vind je talloze goede restaurants en vele gezellige barretjes. Bovendien is dit de uitgelezen plaats om te winkelen voor souvenirs, een email te sturen of om jezelf lekker te verwennen met een massage. 

Vanmiddag heb je de tijd om het grote tempel complex van Angkor Wat te bezoeken. De tempels van Angkor zijn een bron van inspiratie en trots voor alle Cambodjanen en spreken ook de meeste bezoekers tot de verbeelding. De periode van het Angkor rijk beslaat zo’n 600 jaar en in die tijd zijn er meer dan 70 tempels, paleizen, bibliotheken en andere gebouwen, verspreid over 350 km² gebouwd. Eigenlijk is Angkor Wat is maar één van deze tempels, maar tegenwoordig duidt men met die naam het hele gebied aan. Om alle tempels van dit gigantische complex te bezichtigen heb je eigenlijk meerdere dagen nodig. Maar je reisleiding kan je adviseren welke tempels je het beste op welk moment kan bezoeken en welke tempels je zeker niet mag missen. 

Dag 6 - Siem Reap - Battambang
Na het ontbijt vertrekken we via het Angkor Wat gebied richting Battambang. We proberen, als de omstandigheden het toelaten, de drukke chaotische highway zo veel mogelijk te vermijden. Richting Sisophon op 100 km van Siem Reap is dit deel van highway nr. 6 nog goed berijdbaar maar aan Highway nr. 5 van Sisophon naar Battambang wordt hard gewerkt. Mede hierdoor is het nog steeds een ongelofelijke chaos, en een echte uitdaging. We proberen hier zo dicht bij Battambang als mogelijk pas op te komen. In Battambang, de tweede stad van het land, staan langs de rivier veel door Unesco beschermde Franse koloniale huizen.

Dag 7 - Battambang - Veal Veng
Als het geregend heeft kan een inspannende dag worden vandaag, als we naar en door de Cardamom gebergte gaan rijden, crossen, ploeteren. Ondanks dat Cambodja alweer een groot aantal jaren toeristen ontvangt, is het Cardamon gebergte nog door weinig buitenlanders ontdekt. Het gebergte vormt de grens tussen Cambodja en Thailand en is nog lang een Rode Khmer bolwerk gebleven. In het begin zijn de gravel wegen nog wijds en vlak, maar dan worden ze hobbeliger, heuvelachtiger. De landbouwvlaktes veranderen in tropisch regenwoud. We overnachten in het kleine dorpje Veal Veng, in een eenvoudig guesthouse. We zullen van te voren al eten en drinken moeten bestellen zodat de guesthouse dat op tijd kan inslaan.

Dag 8 - Veal Veng - Koh Kong
Ook vandaag kan de route best zwaar worden, zeker als een regenbui de ondergrond in gladde rode klei heeft veranderd; dan glibberen en glijden we vooruit. We nemen onze tijd voor deze avontuurlijke rode route door het groene woud. De bewoonde wereld zal voor even heel ver weg zijn. We zullen onderweg dan ook een provisorische lunch hebben. Na de lunch zullen we op zoek gaan naar de nieuwe Chinese weg, een betonblokken pad dat ons naar Koh Kong brengt. Als we tijd hebben zullen we kijken of we onderweg ergens een verfrissende duik kunnen nemen. Koh Kong is een klein stadje aan de kust van de Golf van Thailand op enkele kilometers van het buurland.

Dag 9 - Koh Kong - Phnom Penh
We verlaten de bergen over een vers verharde weg richting Sre Ambel. Het is dit stuk nog redelijk rustig. Na lunch vervolgen we ons weg naar Phnom Penh. We nemen nog een kijkje in het leven op het plattenland en ruilen deze vervolgens weer in met de drukte en gezelligheid van de stad. s ’avonds nemen we aan de boulevard nog even alle avonturen van de week door. De “Avond markt”, gelegen aan het begin van de boulevard, biedt de mogelijkheid voor nog wat laatste souvenirs.

Dag 10 - Phnom Penh - Vertrek
Het zal even wennen zijn om weer een busje naar het vliegveld te rijden. Een laatste blik op de stad en dan het vliegtuig in, op weg naar het koude Nederland.

 

 

 • Reisdetails

  Reiscode:
  CAH
  Categorie:
  Avontuur
  Groepsgrootte:
  6 - 12
  Dagen:
  10
  Prijs:
  vanaf 2.395,-
 • Routekaart

 • Film

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner