Logo Motortrails.nl motorreizen

Cambodja Hoogtepunten

Tijdens deze reis gebruiken we Honda XR of Baja 250cc motoren. Mocht je voorkeur hebben voor een lagere Honda Degree geef dit dan door bij de inschrijving.

Avonturen reis
De naam 'Cambodja Avonturen Motorreis' stamt uit de tijd van onze eerste motorreis door dit land in 2001. De wegen van toen waren vaak niet meer van gravelwegen vol met bomkraters geen enkele brug was nog intact in de jungle werd nog gewaarschuwd voor struikrovers en de vele mijnenvelden zorgden voor een negatief reisadvies. Inmiddels is het land al een aantal jaren stabiel en wordt er hard aan de wederopbouw gewerkt. Wegen worden met grote snelheid verbeterd en zelfs geasfalteerd. De mijnendienst heeft de grootste delen van het land inmiddels mijnvrij gemaakt en de regering heeft rebellen en resterende rode khmer strijders voorgoed de kop in gedrukt. Voor ons blijft het een uitdaging om de reis toch avontuurlijk te houden en dit lukt erg goed. Omdat we elk jaar weer opnieuw avontuurlijke nieuwe routes ontdekken en deze in de reis bouwen hebben we besloten de naam te behouden.
Motorrijden in Cambodja blijft hoe dan ook een groot avontuur.

Zwaarte van de reis
Het land is op enkele grensgebieden na nagenoeg vlak. De zwaarte van de reis zal dan ook bijna volledig afhangen van de onverharde wegen. We hebben niet als doel hier een off road reis van de te maken. Het streven is om ongeveer een derde tot de helft van de routes onverhard te houden. Deze onverharde delen varieren van smalle paadjes langs de Mekong tot brede gravelwegen door de jungle. De onverharde klim naar Bokorhill is voor de meeste deelnemers ook een lastige route. Ondanks dat off road ervaring geen vereiste is zal een off road basis training voor deze reis zeer nuttig zijn. Omdat je hier leert wat en waarom je wanneer moet doen op de motor zal dit de reis zeker leuker maken.

In Cambodja is het elk jaar weer afwachten hoe na het regenseizoen de onverharde wegen erbij liggen. Grote vrachtwagens blijven in de natte periode gewoon doorrijden en komen vaak vast te zitten met als gevolg dat vlakke wegen ineens uitdagende off road trajecten zijn geworden. De meeste wegen worden tegenwoordig jaarlijks met een bulldozer vlak gemaakt. Naast hardgeworden vrachtwagensporen laat het regenseizoen ook verradelijke regengeulen en kuilen achter in het wegdek.

Kleding
Verplicht zijn een helm motorjas met bescherming hand-schoenen een goede stevige (motor)broek met bescherming of met losse kniebescherming en stevige hoge (berg) schoenen. Ondanks dat de moesson tot half oktober duurt kan het in november nog erg warm zijn. Zorg dus dan je niet te warme maar wel beschermende motorkleding draagt. Neem een helm mee die ook het gezicht en de kin beschermt, dus een integraalhelm of een off-road helm.

Visa
Op de luchthaven van Phnom Penh kun je bij aankomst een visum kopen voor 30 usd. Je hebt hiervoor alleen een pasfoto nodig.

Verzekering en rijbewijs
Een verzekering voor schade toegebracht aan derden is niet meer mogelijk. Voor deze motorreis is een internationaal rijbewijs vereist. Dit dien je dus voor vertrek bij een ANWB kantoor aan te vragen.

Meer details over de reis en wat je mee moet nemen staan in het reishandboek dat je ongeveer een maand voor vertrek ontvangt

 • Reisdetails

  Reiscode:
  CAH
  Categorie:
  Avontuur
  Groepsgrootte:
  6 - 12
  Dagen:
  10
  Prijs:
  vanaf 2.395,-
 • Routekaart

 • Film

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner