Logo Motortrails.nl motorreizen

Balkan Acht LandenMotoren
Tijdens de Europa rondreizen rijd je op je eigen motor. In principe is elke motor voor deze reis geschikt, maar vanwege de lage snelheid en soms slechtere staat van het asfalt is een motor met harde veerafstelling, een al te sportieve zithouding of geringe grondspeling wellicht minder geschikt. Naast een grote beurt vooraf is het belangrijk dat je met – nagenoeg - nieuwe banden vertrekt. Wij adviseren tevens een banden reparatieset mee te nemen.

Zwaarte van de reis
Dit is een pittige reis met name door de soms matige wegen en minder rustdagen dan gebruikelijk. Bergrijervaring is een pré vanwege een aantal pittige bergetappes over soms smalle of slechte wegen. We rijden in principe alleen over asfaltwegen, soms zeer kronkelig en smal, maar de routes zijn niet ter plaatse gecontroleerd. Gemiddelde snelheden liggen laag. Bij hevige regenval moet je rekening houden met aquaplaning en bevuiling met modder. Daarnaast moet je rekening houden met langzaam verkeer, overstekende (huis)dieren, en medeweggebruikers die het niet zo nauw nemen met verkeersregels. Rijden in het donker wordt door ons afgeraden.
We mijden drukke verkeersaders en laten je zoveel mogelijk touren over lokale wegen. De steden zorgen nauwelijks voor problemen, al kun je Tirana chaotisch noemen. De etappeafstanden variëren van 200 tot 350 km, de heen- en terugreis niet gerekend. De totale afstand bedraagt ca. 5800 km, inclusief de heen- en terugreis.

Overnachtingen
Tijdens deze reis maken we gebruik van een diversiteit aan middenklasse overnachtingsmogelijkheden, variërend van kleine familiepensions tot een enkel grootschalig toeristenhotel. De accommodatie is overal op basis van een tweepersoonskamer met eigen sanitair. Een eenpersoonskamer is op aanvraag en uitsluitend waar mogelijk. Op de meeste locaties kunnen de motoren op een al dan niet afgesloten eigen terrein of soms in een garage worden gestald. Op de overige locaties wordt voor het hotel langs de stoep geparkeerd.

Veerboot
Tijdens deze reis maken we gebruik van een veerbootoversteek van Albanië naar Italië, deze is bij de reissom inbegrepen. Aan boord van de veerboot heb je tijdens de nachtelijke overtocht een hut tot je beschikking. Deze is ingedeeld op basis van twee personen.

Klimaat
Het klimaat van de westelijke Balkan wordt vooral bepaald door de Dinarische Alpen in het westen en de Stara Planina in het oosten. De Adriatische kust is zomers aangenaam warm en droog met geringe kans op extreme temperaturen. Het achterland heeft voornamelijk een continentaal klimaat met behoorlijk warme zomers en zomerregens en koude sneeuwrijke winters. In het voorjaar kunnen er gemakkelijk koude of warme uitschieters voorkomen, in het najaar is het nog aangenaam warm. In het noorden is het over het algemeen koeler dan in het zuiden. De meest oostelijke regio’s zijn het droogst. Door de alom aanwezige bergen kan het weer per regio ook behoorlijk verschillen. Hoog in de bergen kan het ook zomers behoorlijk fris zijn.

Kleding
Verplicht zijn een helm, motorjas met bescherming, handschoenen, een goede stevige motorbroek met bescherming en stevige hoge (berg) schoenen. Naast goed ventilerende motorkleding voor hoge temperaturen is ook waterdichte motorkleding of regenkleding aan te raden, evenals een warme trui of windjack voor de hoger gelegen berggebieden. Vergeet ook je korte broek en zwembroek niet. In enkele van deze landen zijn ook motorrijders verplicht een verbanddoos mee te nemen

Rijbewijs/Paspoort
Een internationaal rijbewijs is niet verplicht maar wel handig. Paspoort moet na aankomst nog minstens 3 maanden geldig zijn.

Verzekeringen Kosovo
Dit land is bij verzekeraars van dekking uitgesloten. Bij binnenkomst van Kosovo moet je ter plaatse een lokale WA-verzekering afsluiten. De kosten hiervoor bedragen ongeveer €40 voor 10 dagen. Controleer de dekking van je groene kaart voor de overige landen. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen.

Meer details over de reis en wat je mee moet nemen staan in het reishandboek dat je ongeveer een maand voor vertrek ontvangt.

 

 • Reisdetails

  Reiscode:
  EBA
  Categorie:
  Europa Individueel
  Groepsgrootte:
  1 - 16
  Dagen:
  22
  Prijs:
  vanaf 2.995,-
 • Routekaart

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner