Logo Motortrails.nl motorreizen
Balkan Acht Landen ACHT BALKAN LANDEN IN EEN REIS

Balkan Acht Landen

Dit is een enerverende rondreis door acht verschillende Balkan Landen met elk hun eigen volk, cultuur, religie, taal, landschap en infrastructuur. Met Habsburgse, Turkse en communistische overheersing is de rumoerige geschiedenis van elk van de landen echter onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het gewelddadige uiteenvallen van voormalig Joegoslavië is inmiddels al weer bijna 25 jaar geleden. Alleen het bestaansecht van Kosovo wordt nog altijd betwist door Servië.

Je maakt kennis met overweldigende natuur in Montenegro en avontuurlijke infrastructuur in Albanië. Je ontdekt Zagreb, de kosmopolitische hoofdstad van Kroatië en verkent het meer van Ohrid in Macedonië, ooit een florerende toeristische trekpleister. Als de politieke situatie het toelaat kun je ook Pristina van je hoofdstedelijke ‘bucketlist’ schrappen. Vanuit Albanië nemen we de nachtboot naar Italië.

Deze totaalreis laat je uitgebreid kennismaken met de vele gezichten die de Balkan rijk is. Als toegift volgt een bliksembezoek aan het ministaatje San Marino in Italië. Deze rondreis eindigt in de Dolomieten. • Reisdetails

  Reiscode:
  EBA
  Categorie:
  Europa Individueel
  Groepsgrootte:
  1 - 16
  Dagen:
  22
  Prijs:
  vanaf 2.995,-
 • Routekaart

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner