Logo Motortrails.nl motorreizen

Indonesie Bali Java

Wat deelnemers ons schreven:

Hoe vond je het contact met Motor Trails? Goed. Wat vond je van de reis? Top. Wat waren voor jou de hoogtepunten? Java. Wat vond je van de reisbegeleider? Top. Wat zou er aan de reis verbeterd kunnen worden? Minder asfalt, waren weliswaar verbindingen maar dat vond ik het minst interessant.
Jeroen Kraan - Indonesie Bali Java - Mei 2023

De reis is zeer goed bevallen. Alles was keurig geregeld. Het hoogtepunt was voor mij het rijden over de Bromo vulkaan, ook het binnenland van Java was erg mooi. Het bezoeken van de plantage was zeker de moeite waard en de gastvrijheid van de mensen daar vond ik ook erg bijzonder. De lokale gids Putu en Roland hebben de reis goed begeleid, daar ben ik zeer goed over te spreken. Al met al een zeer geslaagde reis. Als enige verbeterpunt wat ik een beetje gemist heb is een rustdag op de Bromo vulkaan. Je zou dan een dag  daar hebben om op je gemak naar de uitkijkpunten te kunnen gaan om daar naar Semeru en Bromo te kijken. Maar verder nogmaals een zeer geslaagde reis met mooie hotels en resorts.
Erik Flippo - Bali Java - mei 2023

Het contact met Motor Trails heb ik als prima ervaren. Duidelijk, snelle reactie. Fijn soms ook gewoon even via de app. De reis was echt super! Een mooi combi van natuur, cultuur, relax, verblijven, bevolking. Hoogtepunten waren het rijden door de plantages en door de dorpjes, De Bromo vulkaan met het rijden over het zand. De mooie verblijven vonden we erg prettig en gaf een echt vakantiegevoel. Eigenlijk zaten in elke dag wel hoogtepunten. Kan niks negatiefs bedenken.Reisleider Roland en Putu hebben het ons echt naar ons zin gemaakt. Er werd gezorgd en ontzorgd. Leuk dat ze ook echt een onderdeel van de groep waren en volgens mij ook zo voelde. Er was een goede ontspannen sfeer, vooral gezellig. Er werd ook goed gekeken naar mogelijk- en onmogelijkheden.

Verbeterpunten kunnen zijn: Ik zou zelf de reis toch 2,5 wk maken. Maar dan met wat meer rustdagen waar evt de mogelijkheid voor die dat willen een korte route kunnen rijden op die dagen. Minder door de overvolle drukke stad rijden. Begrijp ook dat het soms gewoon moet of op lange verbindingswegen. Persoonlijk vond ik het soms best een tikkie veel off road rijden. Ik had dat iets minder verwacht.
Gekpe - Indonesie Bali Java - mei 2023

|quot;Een werkelijk prachtige motorreis door de 'Gordel van Smaragd'. Onder deskundige leiding van Roland en zijn lokale gidsen Jacob en Putu heb ik veel gezien, meegemaakt en ontdekt in dit mooie en bijzondere eilandenrijk. Begonnen vanuit Bali met een 10-daagse trip over oostelijk Java, samen met gids Jacob, die elk mogelijk motorpaadje op Java kent. Schitterende routes, vaak offroad over kleine paadjes tussen de suikerriet-, koffie- rubber- en kokosnootplantages. Kleine lokale fabriekjes mogen bekijken, veel contact met de lokale bevolking, erg lekker gegeten. Het indrukwekkende gebied rond de Bromo vulkaan was voor mij zeker een hoogtepunt. De lokale hotels waren elke keer speciaal, van een mooi bamboe huis in een jungleachtige omgeving tot een prachtige oase tegen een berghelling, maar steeds uitstekend, vaak met zwembad. Roland als reisleider, die zelf al langer in Indonesië woont, het land goed kent en de taal spreekt, heeft aandacht voor de (motor) behoeftes van zijn gasten, geeft veel extra informatie en maakt goede hotelkeuzes. Marco en Kerstin vanuit kantoor en Roland vanuit Indonesië, hebben bijzondere wensen kunnen realiseren, maatwerk geleverd en actief meegedacht."

Hans - Bali - Java - individueel maatwerk met gids - mei 2019

"Al diverse motorreizen gedaan, maar Indonesië stond nog op mijn verlanglijstje. Prachtig, duidelijke afspraken, schitterende routes. Zeker het off-road gedeelte naar Sukamade was een fijne belevenis en konden de motoren flink afzien met de keien en riviertjes. NIet alle plaatsjes zijn interessant maar zo zijn de dagelijkse afstanden goed per motor te doen en blijft er genoeg tijd over om anders te ontspannen dan op de motor. Reparatie aan motoren gaat heel snel."
Jan, Winnie, Peter, Richard en Steffan - Bali - Java - September 2015

"Een fantastische vakantie met dank aan Roland als reisbegeleider.  Hij heeft ons echt vreselijk in de watten gelegd, goede ideeën buiten het programma om. Als we ‘avonds wat wilde eten wist hij meteen overal een leuk tentje. Op de motor leidde Roland ons over de mooiste weggetjes van Bali en Java en je reed nooit verkeerd. Het off-road door een riviertje rijden was voor mij altijd een droom en dat hebben we verschillende keren kunnen doen. Natuurlijk hebben we ook de verschillende attracties in Indonesie aangedaan, maar meer dan anders hebben we meer genoten van de reis dan van het doel. Nogmaals hartelijk bedankt voor dit avontuur.
Rudy van Rossum - Bali - Java - September 2015

"Wij hebben een onvergetelijke reis gehad, mede door de goede zorgen van Roland. We zullen jullie aanbevelen!"
Hay en José - Bali - Java - September 2012

 • Reisdetails

  Reiscode:
  IDJ
  Categorie:
  Avontuur
  Groepsgrootte:
  1 - 10
  Dagen:
  13
  Prijs:
  vanaf 2.995,-
 • Routekaart

 • Film

 • Film

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner