Logo Motortrails.nl motorreizen

Indonesie Bali Java

Dag 1 - Amsterdam - Vertrek

Dag 2 - Aankomst - Bali - Canggu
Bij aankomst op Bali wordt= je opgewacht door onze reisbegeleider, om vervolgens met een taxibus naar het hotel in Canggu te gaan. Hier kun je uitrusten van de reis en eventueel een duik nemen in het zwembad of in de zee bij Echo beach dat op loopafstand te bereiken is. Het goede verzorgde hotel met zwembad in Canggu ligt tussen de rijstvelden en heeft diverse gemoedelijke cafés/restaurants alsmede kleine boutiques in de omgeving.

Dag 3 - Canggu - Munduk
Na een goede nachtrust en ontbijt gaan we de motoren ophalen. Via kleine binnenweggetjes/paden en door diverse Hindoe kampungs ( dorpjes ) met haar mooie rijstterrassen, die nog niet bekend zijn bij het grote publiek, rijden we richting Tabanan.  Al spelend door de “Jungle Forrest” met adembenemde vergezichten rijden we naar Munduk. Dit ligt in het Buleleng Regency gebergte, daar ligt ook ons gemoedelijke hotel met zwembad en waanzinnig mooi uitzicht over de diverse bergtoppen en groene valleien met uitgestrekte rijstterrassen.

Dag 4 - Munduk - Banyuwangi ( Java ) 
Na het ontbijt  rijden we via de bergen Munduk Ngadang en Aya naar de kustweg om vervolgens in één uur met de ferry de over te steken naar Java.  Vervolgens verlaten we na de lunch verlaten de doorgaande weg en rijden naar de voet van de vulkanische berg Kawah Ijen.  Dan rijden we in dit bergachtig gebied langs schitterende rijstterrassen en volgen verrassende kleine onverharde paden door kleine dorpen. Naast rijst wordt hier ook veel groente en fruit geteeld. Verder bezoeken we een koffie plantage waar de bekende “Koffie Luwak” wordt gemaakt. Vannacht overnachten we in Licin Desa Banyuwangi een gezellig resort met zwembad en uitzicht op de bergen.

Dag 5 - Banyuwangi - Kalibaru
Vandaag worden we in deze bosrijke omgeving waarschijnlijk door de dierengeluiden wakker. We hebben uitzicht op de kustlijn van Oost- Java. De rit gaat door koloniale plantages die vroeger door de Nederlandse bezetters opgezet zijn en nog steeds vrijwel intact zijn. Door de vele kleine paden en weggetjes die door deze plantages lopen kunnen we in overleg de moeilijkheidgraad kiezen van het rijden met onze endure motoren. Vannacht overnachten we in  Kalibaru. We slapen in mooie en schone huisjes op een ruim aangelegd park met een groot zwembad en dito restaurant erbij.

Dag 6 - Kalibaru - Jember
Gisteren was een relatief rustige rijdag vandaag rijden we weer heerlijk door natuurparken en plantages . We verlaten de doorgaande weg en rijden door het bergachtig gebied van Gumitir de plantages op. Afhankelijk van het weer zijn sommige paden uitdagend. We rijden door verlaten bossen met schitterend uitzicht op de vallei waar we heenrijden. Als we het park uitrijden volgen we de geasfalteerde weg naar de stad Jember. Jember is de hoofdstad van Oost-Java en telt meer dan 300.000 inwoners. Het is een authentieke Indonesische stad waar weinig westerse toeristen komen. Tot laat in de avond is er een  gezellige markt “Pasar Malam” voor groenten en vlees. In het centrale park “ Alun Alun” zijn diverse warungs ( eettentjes ) waar eenvoudig, maar wel lekker gegeten kan worden. We overnachten in een modern hotel met zwembad op het dak. 

Dag 7 - Jember - Cemaralawang/Bromo
We verlaten Jember en rijden naar het zuiden richting de zuidkust van Oost Java. Bij Teluk Love stoppen we om een bakje koffie te drinken. De omgeving van Teluk Love is een mooi strand waar de lokalen in de weekenden vertier zoeken met hun familie. Vervolgens rijden we verder naar het westen door vlak uitgestrekte rijstvelden en oude koloniale plantages waar nog steeds de oude vervallen spoorlijn ligt om de gewassen van het land te vervoeren. We zullen deels deze oude spoorlijn volgen en via kleine dorpjes uiteindelijk aankomen in Lumajang. Deze stad is een stuk kleiner dan Jember echter als je erdoorheen rijdt doet dit anders vermoeden omdat alles rondom de hoofdstraten gevestigd is, maar als je een zijstraat inslaat sta je al snel buiten de stad in de rijstvelden.

Na een lokale lunch gaan we naar de actieve vulkaan de Bromo. We verlaten Lumajang en rijden via een, voor velen, onbekende secundaire weg het Nationale Park Bromo Tengger Semeru in. Naarmate we de klim inzetten naar de top wordt het frisser en het uitzicht indrukwekkender. Het wisselende weer heeft grote invloed op dit gebergte en het kan soms warm zijn om daarna ineens koud/fris te zijn. Als we de top bereikt hebben duiken we terug naar 2300 meter om in een zandzee van 8 bij 10 kilometer rondom de vulkaan de Bromo met onze motoren te ploeteren om naar de andere kant te komen waar onze overnachting is. Omdat het hotel dicht bij dit “vulkanische speeltuin” ligt vermaken we ons de rest van de dag op de motor of om naar de rand van de krater te lopen en een kijkje erin te nemen. We overnachten in is in Cemaralawang een eenvoudig hotel met goede bedden en uitzicht op de vulkaan de Bromo.

Dag 8 - Cemaralawang - Jember
Optioneel kun je de zonsopgang met de vulkaan Bromo en de berg Seneru als décor. Start  om 04.00 met een 4×4 wordt je opgehaald en rij je over de zandvlakte om daarna naar 2700 meter te rijden voor de zonsopgang.  Na het ontbijt vertrekken we al crossend door de zandvlakte naar de andere kant van de vulkaan om de afdaling in te zetten richting Lumajang. Als we de stad achter ons laten rijden we via kleine weggetjes door diverse dorpjes om vervolgens rijden we weer langs oude koloniale plantages en volgen de oude spoorweg. Na de lunch gaan we off road de plantages op die op de voet van de berg Argapura liggen. We rijden door bebost gebied en als de paden nat zijn kunnen de sporen die daar liggen uitdagend zijn. Onze hotelovernachting is in Jemberin een nieuw modern hotel met zwembad

Dag 9 - Jember - Banyuwangi 
Vandaag rijden we eerst afwisselend  over geasfalteerde en onverharde wegen om bij de noordelijke ingang van het Nationale Park Kawah Ijen te komen. We rijden door uitgestrekte koffieplantages waar onder nadere de Arabica koffie wordt verbouwd voor Albert Heijn, Nespresso en vele andere grote bedrijven. De inmiddels voor velen bekende en dure “Luwak” koffie wordt hier ook geproduceerd. We overnachten in Banyuwangi  hotel resort met zwembad direct aan de kust.

Dag 10 - Banyuwangi  - Canggu (Bali) 
Wie zin heeft kan s’nachts met een gids de vulkaan oplopen en het “blauwe vuur” bekijken in de krater van de vulkaan Kawah Ijen. Deze looptocht duurt ongeveer 3 uur. Indien je liever wat langer slaapt kun je s'morgens de krater oplopen en de zonsopgang bekijken.  Vervolgens dalen we af richting de haven om de ferry te nemen naar Bali. Afhankelijk van het getij rijden we zoveel mogelijk via het strand terug naar Canggu.  Canggu biedt zowel vele lekkere kleine restaurants als barretjes aan het strand, dus onze laatste avond gaan we weer genieten. Onze overnachting is in hetzelfde als bij de start van deze reis. 

Dag 11 - Canggu - vertrek 
De koffers moeten helaas weer ingepakt worden en je kunt de laatste boodschappen doen. De meeste vluchten vertrekken in de namiddag zodat je nog kunt ontspannen op het strand of bij het zwembad. Onze reisleider brengt je op tijd naar de luchthaven terug.

Dag 12 -  Aankomst - Amsterdam

 

 

 

 

 

 • Reisdetails

  Reiscode:
  IDJ
  Categorie:
  Avontuur
  Groepsgrootte:
  2 - 10
  Dagen:
  12
  Prijs:
  vanaf 2.695,-
 • Routekaart

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner