Logo Motortrails.nl motorreizen

Indonesie Bali Java

Tijdens deze reis rijd je op een Kawasaki KLX150;(bovenste foto) of Honda CRF150cc.

Tegen een meerpijs van 395,- euro kun je op een Honda CRF250cc rijden (onderste foto)

Zwaarte van de reis
Het weer heeft grote invloed op het asfalt en zandwegen, wat kan inhouden dat een weg vorig jaar nog goed begaanbaar was en nu in zeer slechte toestand kan verkeren. We rijden veel op op onverharde wegen en paden door plantages, over heuvels en bergen. 

Kleding
Ervaren motorrijders weten als geen ander dat goede kleding dragen belangrijk is, dus ook in de tour die wij gaan rijden houden wij ons eraan.
Vereiste is om een lange broek (motorbroek of spijkerbroek) te dragen en een (motor-) jacket, alsmede stevige motorschoenen of eventueel hoge wandelschoenen en zomer-handschoenen. Het dragen van een goede zonnebril is een must. Vanzelfsprekend dragen wij een helm met vizier. Deze kun je in Indonesië kopen voor ongeveer 20 euro. Het heeft echter niet dezelfde Europese kwaliteit, maar is wel goed genoeg. De grootste maat die gekocht kan worden is XL, dat gelijk is aan L in West-Europese landen. Het beste is om je eigen helm mee te nemen.

Bagage
Omdat de tour met de motor wordt afgelegd, is het niet mogelijk om veel (maar wel genoeg) bagage mee te nemen op de motor. Het is raadzaam om een oprol adventure waterdichte tas en een kleine rugzak mee te nemen. Deze kunnen met snelbinders (die wij voor je hebben) achterop de motor vastgezet worden. Sommige motoren van ons hebben een topkoffer, waar je de kleine rugtas in kwijt kunt. Neem ook voor de zekerheid een zaklamp en een handdoek mee, om onderweg eventueel te gebruiken. Indien er een volgauto meegaat, kan de bagage in de volgauto vervoerd worden en neemt je slechts het nodige voor die dag achterop de motor mee.

Verzekeringen
Voor deze reis heb je verplicht een reisverzekering nodig met werelddekking. Schade aan derden bij een ongeval, wordt doorgaans ter plekke afgehandeld. Ongeacht wie schuldig is, zal de buitenlander meestal de schade aan derden moeten betalen. Gelukkig praten we doorgaans over zeer geringe bedragen. Verzekering aan schade motor kan niet verzekerd worden. Gelukkig zijn de reparatiekosten in Indonesië een fractie van wat wij gewend zijn en praten we dus hier ook over kleine bedragen. Alle schade die veroorzaakt wordt aan de motor, ongeacht wie schuldig is, is voor je eigen rekening.

Duo-passagier
Een duo-passagier is een deelnemer die samen de reis boekt met een motorrijder. De duo-passagier mag niet achterop de motor maar en kan dus tijdens deze reis alleen mee in de volgauto. Er gaat alleen een volgauto mee bij een minimum van twee duo-passagiers, of een minimum van 6 motorrijders.

Visum
Voor Indonesië heb je een visum nodig. Deze kun je bij aankomst ter plekke regelen. Een toeristenvisum is gratis voor 30 dagen en niet te verlengen. Let wel op dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is bij terugkomst.

Meer details over de reis en wat je mee moet nemen staat in het reishandboek dat je ongeveer een maand voor vertrek ontvangt.

 • Reisdetails

  Reiscode:
  IDJ
  Categorie:
  Avontuur
  Groepsgrootte:
  1 - 10
  Dagen:
  13
  Prijs:
  vanaf 2.995,-
 • Routekaart

 • Film

 • Film

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner