Logo Motortrails.nl motorreizen

Madagaskar BaobabTijdens deze reis rijd je op Honda XR 250cc motoren.

Zwaarte van de reis
Tijdens deze reis kom je niet op grote hoogte en niet in extreme weersomstandigheden. Maar er zitten zeer lastige offroad dagen bij. 

Off Road en afstanden
De afstanden zijn niet groot, er zitten geen heel lange trajecten in de reis. In de reis zitten wel vier heel lastige offroad dagen. Deze zijn in het zuidoosten van het land. De moeilijkheidsgraad van deze dagen is afhankelijk van het weer. Wanneer het heel erg droog is geweest kan de ondergrond op delen bestaan uit rul zand. Dit is erg lastig om te rijden. Bij vochtig weer zal dit veranderen in een zachte gladde ondergrond. Dit is natuurlijk op delen van deze trajecten niet over het gehele deel. Ook zal een paar keer een veerpontje genomen moeten worden.

Overnachtingen
In de grotere plaatsen (en dat zijn er niet zo veel) is de accommodatie goed. In de kleinere dorpjes zijn zelfs de beste hotel nog gebrekkig en basic. Hierop dien je wel een beetje voorbereid te zijn.

Zakgeld en geldzaken
Pinnen van lokale valuta is in de grote steden mogelijk. Het is goed om vooraf in de hoofdstad voldoende te pinnen en wat extra euro's contant mee te nemen voor noodgevallen onderweg.

Klimaat
De regenmaanden in Madagaskar zijn vooral december tot februari. Juni tot september zijn droog en heet. Beste maanden om te reizen zijn oktober en november, en april en mei.

Kleding
Verplicht zijn een helm, motorjas met bescherming handschoenen een goede stevige (motor)broek met bescherming of met losse kniebescherming en stevige hoge (berg) schoenen. Een zomer (doorwaai) motorjas met becherming is aan te raden. Op koudere delen in de bergen kun je dan indien nodig extra kleding onder je jas dragen. Verder is een goede zonnebril belangrijk en een helm met vizier die beschermt tegen het stof en grind. De reizen vinden plaats in het droge seizoen. Maar vooral in de lente moet je rekening te houden met een mogelijke regenbui.

Rijbewijs
Naast een geldig motorrijbewijs is een internationaal rijbewijs is voor deze reis noodzakelijk. Het internationaal rijbewijs is in  Madagaskar niet verplicht, maar voorkomt in geval van bijvoorbeeld een ongeluk veel problemen. 

Visa
Bij aankomst op de luchthaven is het toeristenvisum te koop voor circa 35,- euro. 

Veiligheid
Madagaskar is een heel veilig land. Het enige waar je als reiziger voor moet op passen is het zakkenrollen in de drukke straatjes van de hoofdstad. Buiten de hoofdstad is er nauweljks verkeer op de weg, dit maakt het rijden een stuk veiliger. In de hoofdstad is het altijd heel erg druk maar het tempo ligt hier dan ook erg laag.

Meer details over de reis en wat je mee moet nemen staan in het reishandboek dat je ongeveer een maand voor vertrek ontvangt.

 • Reisdetails

  Reiscode:
  MAD
  Categorie:
  Avontuur
  Groepsgrootte:
  6 - 10
  Dagen:
  21
  Prijs:
  vanaf 4.595,-
 • Routekaart

 • Film

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner