Logo Motortrails.nl motorreizen

Japan Steden en DorpenVoor deze reis hebben we de keuze uit verschillende soorten Motoren. Deze keuze is volledig afhankelijk van de beschikbaarheid bij de verhuurder op dat moment. Iedereen zal op een ander type rijden. Alle motoren zullen 400cc zijn tenzij lichter aangevraagd.

Zwaarte van de reis
Dit is een van de minst zware reizen binnen het 'avontuur en cultuur' gedeelte. We rijden alleen maar over asfaltwegen. En ondanks dat Honshu eiland een van de dichtsbevolkte gebieden ter wereld is zijn de smalle wegen door de bergen vrijwel verlaten. Integenstelling tot de wegen rondom Tokyo Hirshima en Osaka waar het erg druk is.

Overnachtingen
Je verblijft overwegend in redelijke middenklasse hotels. Maar het is juist in Japan leuk om in lokale traditionele guesthouses te verblijven. Deze zijn zeker niet minder goed dan gewone hotels maar wel zeer bijzonder om te verblijven. Ook verblijven we enkele nachten in zogenaamde Japanse Motor guesthouses waar je op Japanse wijze kennis kunt maken met collega motorrijders.

Klimaat
In de warme zomermaanden regent het het meeste. Dit betekent een warm drukkend klimaat. Wij hebben gekozen voor september omdat het in de wintermaanden weer erg koud kan worden. In september is er nog wel een klein kans op regen maar is de temperatuur nog aangenaam.

Kleding
Verplicht zijn een helm motorjas met bescherming handschoenen een goede stevige motorbroek met bescherming en stevige hoge (berg) schoenen. Vanwege
de kans op regen is het handig als je een waterdichte motorjas meeneemt en extra warme shirts met lange mouwen die je op koudere dagen over elkaar kunt dragen. Een regenbroek of waterdichte motorbroek is ook aan te raden.

Visa en Rijbewijs
Voor Japan is voor Nederlanders geen visumplicht.
Naast je Nederlandse rijbewijs heb je een internationaal rijbewijs nodig, die je bij de ANWB kunt kopen.

Meer details over de reis en wat je mee moet nemen staan in het reishandboek dat je ongeveer een maand voor vertrek ontvangt.

 • Reisdetails

  Reiscode:
  JAP
  Categorie:
  Avontuur
  Groepsgrootte:
  8 - 12
  Dagen:
  16
  Prijs:
  vanaf 5.250,-
 • Routekaart

 • Film

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner