Logo Motortrails.nl motorreizen

Cambodja Avonturen

Wat deelnemers ons schreven:

"Deze motorreis voldeed aan mijn verwachtingen. Verbeterpunt dat is moeilijk, je bent afhankelijk van de groep. Diegene met de minste ervaring bepaald het tempo vaak. Ik heb bijgeleerd en wilde dat ook in praktijk brengen. Dit everde wel eens wat irritatie op. Maar dat is de prijs die je ervoor betaald. Je bent met een groep en dat heeft zijn beperkingen maar ook zijn goede kanten zoals kameraadschap. Er waren meerdere hoogtepunten: bijv hobbels nemen offroad (het ging steeds beter). Tijdens zo een reis zijn er geweldige super dagen, gewone en slechte dagen, maar het kan niet altijd perfect zijn. Wat vond je van de reisleider? Das een goede vraag. Kan alleen maar zeggen, Mick krijgt van mij een 10 en kus van de juf.  Ik heb hem vaak geobserveerd, hij kan zo in de politiek (grapje) kan alleen maar zeggen Mick is geweldig!."
Pierre Berckmoes - Cambodja Avonturen - februari 2020

"Het was een avontuurlijke motorreis maar soms vervelend vanwege de slechte kwaliteit van de motoren. Ondanks dat ben ik tevreden. Mick de reisleider heeft het allemaal opgelost. Hoogtepunt waren de markten en de mensen. Mick de reisleider heeft het prima geregeld, ik zou meteen weer een motorreis met hem gaan maken. Verbeterpunt iedere motor voorzien van een GPS zodat je geen last hebt van de stofwolk van de motor die voor je rijdt. Daarnaast zou ik een aantal lange eentonige ritten aanpassen."
Juergen Maier - Cambodja Avonturen - februari 2020 

"Deze motorreis was leuk, echter was de natuur bijna compleet verwoest door aangestoken branden en reden we naar mijn mening veel op de weg en te weinig offroad. We reden 90% van de dagen op het asfalt en gingen soms de weg af voor wat offroad paden terwijl ik had gedacht dat we echt offroad moesten rijden om ergens te komen. Verbetepunt de motorfietsen gingen vaak kapot tijdens de reis. mijn luchtfilter was bijvoorbeeld compleet verrot kwamen we achter na de eerste offroad dag. Verwijder noord cambodja want daar was niks te zien en de natuur compleet verband. de marktjes waren wel leuk. De accomodaties mogen wat mij betreft wel wat avontuurlijker en op leukere plekken. we zagen soms gave guesthouses aan het strand of in mooie hutjes. Zorg dat de reizigers internet op hun mobiel krijgen zodat we allemaal onze locaties kunnen delen. nu waren we best vaak mensen kwijt en dat kost tijd. Daarnaast, als we allemaal de route hebben op google maps kunnen de mensen zelf hun tempo aanhouden aangezien we dan allemaal de route hebben. zorg dat je het niveau van offroad rijden weet van reizigers. Nu moesten we best vaak offroad stukken skippen aangezien sommige mensen te oud of onervaren waren. Het leukste vond ik de offroad stukken, Angkor wat, met Mick vreemde gerechten eten. De reisleider Mick is top! Hij vond bijzonder eten ook leuk en hij zocht vaak leuke paadjes om te rijden. Hij had daarnaast ook een lekker vlot motorrij tempo! Echter verwachtte ik wel dat Mick veel meer zou weten van de omgeving, we reden langs prachtige oude kolonialen dorpen maar Mick kon er niks over vertellen. Dit gold ook voor tempels. Opmerking wellicht interessant om mensen de optie te geven om avontuurlijkere accomodaties te boeken. zorg voor reizigers met dezelfde mindset en rij ervaring hebben. Vraag of mensen lokaal eten WILLEN eten? Nu hadden we een paar mensen die het liefst hamburgers of pizza aten ipv geweldig lokaal eten. Contact met kantoor was prima, echter had ik liever één contact persoon gehad op kantoor i.p.v. twee (op kantoor). de reisborchure was niet up to date (bagage wel of niet op de motor? de route hadden we tijdens de reis best wat aangepast omdat sommige ouderen de zandwegen niet konden rijden)."
Thom Timans - Cambodja Avonturen - februari 2020

"Een bijzondere motorreis door een bijzonder land 'met karakter'.  Ik heb deze reis solo mogen maken, met de 'advies tracks GPS'  van Marco op kantoor was dit goed te doen. Hierdoor veel van zijn 'kleine bijzondere paadjes' kunnen meenemen tijdens mijn tocht door het land. De verschrikkingen van het Rode Khmer regiem zijn vaak nog zichtbaar en stemden tot nadenken. Mooie dingen waren onder andere de rivierdolfijnen in Kratie, het groene berglandschap in het noordoosten (Ratanakiri) met veel zandhappen op redelijk droge offroad paadjes, de grensstreken met Laos en Cambodja, het bezoek aan de 'Angkor Wat' tempels waar ik door een uitgekiende route na zonsopgang bijna alleen de mooiste tempels kon bezoeken, het Cardamon gebergte in het westen waar ik regelmatig het gevoel had even alleen op de wereld te zijn tussen de vele bergwouden. Een land met uitdagingen op de modderpaden, waar het rijden bijna onmogelijk wordt als het geregend heeft. Ontzettend vriendelijke behulpzame bevolking, waar een paar woordjes Khmer wonderen doen.  Verwacht niet teveel westerse luxe in het binnenland (buiten de gekte van Siem Reap), leef en eet tussen de Cambodjanen. Prima te doen! De hotels waren goed, zelfs af en toe met zwembad. De Honda Baja XR 250 is een prima motor om dit (soms) wat prikkelende offroad werk te kunnen doen. Het is even wennen aan de oudere motoren, met niet werkende km-teller (geen brandstofmeter dus), redelijk olieverbruik, haperende knipperlichten, maar motorisch verder goed. De service vanuit Phnom Penh is prima, een haperende motor werd op 450 km afstand vervangen (vastgebonden hangend achter een 's nachts scheurend taxibusje). De lokale agent was bereikbaar voor hulp waar nodig, ze vertelde dat de motoren binnnekort worden vervangen door modernere exemplaren.
Een mooie avontuur, voor rijders die het avontuur zoeken in een land wat zich aan het ontwikkelen is. Wat mij betreft een aanrader! Marco en Kerstin hebben vanuit kantoor bijzondere wensen kunnen realiseren, maatwerk geleverd en actief meegedacht." 
Hans - Cambodja Avonturen - individueel - april 2019

"Deze reis was avontuurlijk maar af en toe zwaar. Soms was er te weinig tijd voor jezelf vanwege de late aankomst in guesthouses/ hotels. We hebben een omweg moeten maken vanwege de regen, de rustdag hebben we vervolgens verplaatst en we hadden een extra dag op de motor nodig. Professioneel opgelost dank daarvoor! Er zijn verschillende hoogtepunten, voor mij niet echt één hoogtepunt. Voor Brecht was het de eerste keer dat hij als reisbegeleider mee was. Soms waren er wat miscalculaties waardoor we bijvoorbeeld een pont hebben gemist maar Brecht was heel spontaan en positief. Hij heeft regelmatig een alternatieve route genomen zodat we niet over asfalt hoefden te rijden. Verder regelde hij bij aankomst dat de was werd gedaan en er snel iets te drinken was. Contact met kantoor was goed." 
Judith Zwiers - Cambodja Avonturen – november 2017

"De reis was prachtig. Hoogtepunt voor mij was met de motor op een vlotje met drijvertjes om aan de overkant van de rivier te komen door de modder ploeteren :) Brecht de reisleider was top. Brecht was een uitzonderlijk iemand om zo een reis mee te doen. Contact met kantoor was vlot en goed."
Louis Brouwers - Cambodja Avonturen – november 2017

"Een unieke reis. Elke dag was er wel iets bijzonders. We hebben weinig over asfalt gereden door de locale kennis van Brecht werd er meestal een ander pad gevonden. Helaas verschillende reparaties aan de motoren gehad omdat deze vanaf de start niet erg goed waren. Brecht de reisleider was goed. Dit was zijn eerste reis als reisbegeleider. Mijn verbetertip: vooral op lastige stukken de groep in de gaten houden zorg dat iedereen er bij blijft. Het was een fantastische reis, zeker voor vervolg vatbaar!"
Gertjan Dol - Cambodja Avonturen – november 2017

"Heel erg mooi, alles was prima, uitstekend een 10! Reisleider Remco uitstekend hij heeft een tomeloze inzet. Contact met kantoor was prima, vliegen via Seoul is wel heel erg om.”
Lode Wester - Cambodja Avonturen – november 2016

“De reis was erg leuk, contact met kantoor was prima. Hoogtepunten: verschillende off road trajecten, lekker door de modder ploeteren en de 1ste grote tempel in Thailand. Reisleider Remco was goed en deed zijn uitererste best om mooie off road routes te vinden. Vluchten iets beter regelen, voorkeur gaat uit naar keuze uit vluchten.”
Jeroen de Jong – Cambodja  Avonturen – november 2016

":Door de snelle ontwikkelingen in Cambodja is de reis minder avontuurlijk en minder zwaar dan aangegeven op de website. De reisleider Kris was uitstekend."
William Bazelmans – Cambodja Avonturen – december 2015

"Zeer afwisselende reis met cultuur, geschiedenis en mooie off-road gedeeltes. Kris was een topkerel, improviseert de route waar nodig. Contact met kantoor was prima en snel."
Waldo Kikken – Cambodja Avonturen – december 2015

"Heerlijk ontspannen, genoten van de reis. Hoogtepunt rijden door Cardamom gebergde Angkor Wat Siem Reap. Kris de reisleider was top."
Michiel de Ruiter – Cambodja Avonturen – december 2015

"Off-road deel wordt steeds minder. Kris de reisleider verdient een dikke pluim. De groep heeft een super reis gehad."
Erwin Koppenburg – Cambodja Avonturen – december 2015

"Gewedige ervaring, zowel het motorrijden als de groep. In november was het rijden erg makkelijk, minder zwaar dan op de website beschreven. Hoogtepunt Cardamom gebergde en de rijstvelden. Kris de reisleider nam veel kleine zijpaadjes, geweldig."
Marijn Kentie - Cambodja Avonturen – december 2015

"Schitterend landschap, vriendelijke bevolking, veel te zien. Meer asfalt, tip om alternatieven te zoeken voor meer off –road routes. Kris de reisleider deed het perfect. We hadden het niet beter kunnen treffen."
Hugo van Kolfschoten - Cambodja Avonturen – december 2015

"Voor de meer ervaren enduro rijder wat meer off-road dan wordt het boeiender. Hoogtepunt Angkor. Kris is een uitstekende reisleider."
Jos Snel – Cambodja Avonturen – december 2015

"Off-road en asfalt waren goed in verhouding. Juiste balans tussen cultuur en vertier. Kris is een goed reisleider en deel zijn liefde voor het land graag. We hadden niet beter kunnen wensen!"
Barry van Wilgenburgh – Cambodja Avonturen – december 2015

"Genoten van groep en makkelijke mensen. De wegen worden steeds verbeterd, tip om reis regelmatig te herzien. Lof voor Kris als reisleider!"
Dirk van der Bel - Cambodja Avonturen – juli 2014

"Contact met kantoor was prima. De reis was gevarieerd en zat goed in elkaar. Kris is flexibel en meegaand."
Jaap Jan van Essen – Cambodja Avonturen – juli 2014

"Een prima reis, zoals we verwacht hadden. De Honda 250 cc is een perfecte en ideale moto voor daar rond te trekken. Heeft nimmer gefaald. Heel de reis was een hoogtepunt voor ons, en zeker met Kris erbij die we heel hard appreciëren. De mensen zijn er heel vriendelijk en het is er veilig rijden. De afwisseling in de wegen was super leuk."
Fabienne Feys - Cambodja Avonturen kort - november 2013

"Goede reis, goede hotels, misschien wat te weinig offroad maar het kan ook de perceptie zijn... Kennismaking met de plaatselijke bevolking en de onderdompeling in het alledaagse, de mogelijkheid van wat individueel initiatief."
Marc Ponnet - Cambodja Avonturen kort - november 2013

"Een zeer mooie ervaring , goed georganiseerd en uitstekende begeleiding."
Kurt Van Schoor - Cambodja Avonturen kort - november 2013

"Unieke en avontuurlijke reis in een prachtig land met heel gastvrije en lieve bevolking. Geschikte offroadmotoren in goede staat en competente mecanicien."
Katia Van Landuyt - Cambodja Avonturen kort - november 2013

"De reisleider gaf een prima balans tussen vrijheid en begeleiding."
Johan De Rouck - Cambodja Avonturen kort - november 2013

"Mooie reis, redelijk tot goede overnachtingen, lekker eten."
Johan Chanet - Cambodja Avonturen kort - november 2013

"De keuze van het parcours -af en toe een primeur- was perfect, prachtige off road, zeer gevarieerd en bovendien toch toegankelijk voor iedereen met een minimale ervaring."
Jan Coppens - Cambodja Avonturen kort - november 2013

"De reis vond ik indrukwekkend. Veel gezien op het gebied van cultuur, historie, natuur, ontspanning en goed contact met de bevolking. Het was een complete reis. Ik heb gemerkt dat er gezocht moet worden naar off the road wegen; iets wat ik niet verwacht had in een land als Cambodja. Maar dat is niet iets waar Motor Trails wat aan kan doen. Kris heeft zijn best gedaan om de mooiere off the road wegen op te zoeken."
Jarno van Ettekoven - Cambodja Avonturen - december 2013

"De reis is leuk en afwisselend met ook voldoende mogelijkheid en tijd voor eigen inbreng en wensen."
Sandra de Jonge - Cambodja Avonturen - december 2013

"Geweldig. Mooi land, superleuk rijden. Met name alle kleine paadjes van de weg af, tussen de dorpen door maken de reis tot een feest."
Ewald Beekman - Cambodja Avonturen - december 2013

“Het contact met motortrails was goed, zoals ik gewend ben. De reis was echt geweldig! Hoogtepunten zijn het contact met de mensen en qua rijden was de dag naar Sen Moneron het mooiste. Kris en Niels zijn beiden erg geschikt als reisleider, niets te klagen over beide.“
Tim Polak – Cambodja Avonturen - november 2010

“De reis was helemaal geweldig, mag alleen wel meer door de rijstvelden gereden worden. Reisleider is erg geschikt en enthousiast. Moet alleen nog wel een keer leren om "like a virgin" te zingen in de Karaoke bar ;-).“
Evert Bosch – Cambodja Avonturen - november 2010

“De reis was boven verwachting.Veel offroad en een hele leuke groep en begeleiders. Het is een indrukwekkend land, maar het leukste blijft het rijden offroad. Reisleider Kris is een zeer leuke en gezellige vent, die ondanks zijn eerste reis een ervaren indruk maakt.“
Ronald Wintershoven – Cambodja Avonturen - november 2010

“De reis was fantasisch, heel prettige groep (net als op de andere reizen). Kris als reisbegeleider deed het meer als voortreffelijk, was niet te merken dat het zijn eerste groep was. Elke dag was een hoogtepunt. Niels en Chris deden het eerst samen prima en later Kris alleen niet minder. Hij is uitermate geschikt voor dit werk, alle lof! Ga weer kijken voor de volgende reis.“
Siep Rozema – Cambodja Avonturen - november 2010

“Het was een hele mooie reis. Lekker veel leuk en technisch offroad. Leuke groep, fijne reisleiding, mooi land en gezellige mensen, dus geslaagd. Hoogtepunten voor mij zjin het echte offroad werk, het contact met de echte inwoners van Cambodja. de tempels van Angkor en het indruk wekkende rode Khmer verhaal."
Paul Donders – Cambodja Avonturen - november 2010

“Goed, snel contact via mail of telefoon. Reis is Fantastisch. Hoogtepunten: het off road rijden, de mensen , de groene natuur. Reisleider is heel goed. Erg punctueel en leuk in de omgang.“
Laurien Reinders – Cambodja Avonturen - november 2010

“Contact met Motor Trails is goed, plezierig en zorgvuldig. Ook toen we even klem zaten op het vliegveld was het mogelijk kontakt te krijgen en werd het probleem zo goed mogelijk opgelost. Het was een prachtige reis, bloedheet, uitgedroogd, spannend en vermoeiend op de dagen dat er veel off the road werd gereden. Reisleider Kris is gouden kerel, zorgzaam, kommunikatief zeer goed, met hem zou ik zo weer een reis doen. Houden die man.“
Jan Reinders – Cambodja avonturen - november 2010

”Heel aangenaam kontakt en professionele aanpak.De manier waarop jullie werken is korrekt, duidelijk en goed opgevolgd. Ook problemen werden meteen opgelost (annulatie vlucht door de sneeuw). Jullie website verdient een pluim want is heel overzichtelijk en kreeert een onweerstaanbaar verlangen om in te schrijven. Reis was Echt super! Dat lag voor een deel aan de deelnemers die er wel wat sfeer inbrachten. Ook onze gids Niels is een leuke en aangename persoon die rekening houdt met iedereen en erg bezig was om er een leuke reis van te maken. “
Ann Gheysen – Cambodja Avonturen - januari 2010

”Contact was prima. Ik schreef laat in voor deze reis, maar alles is perfect en snel geregeld, op vragen werd snel gereageerd en er was duidelijke informatie. Reis was een belevenis. Eerste keer voor mij in ZO-Azië dus ik keek me de ogen uit. Hotels, verzorging en sfeer waren geweldig. Chapeau voor Niels en complimenten voor monteur en chauffeur. Maak binnenkort een keuze voor een reis voor a.s. jaar en hoop dat die ook zo grandioos wordt.“
Harry Klieverink – Cambodja Avonturen - januari 2010

Zeer avontuurlijk wegens het off road gedeelte, maar geen mooi land.Angkor, Preah Vihear en genocide verhaal maakten wel indruk. Een opleiding in off road vooral in fijn diepzand rijden is wenselijk. “
Frans de Jonghe – Cambodja Avonturen - januari 2010

Prima contact weinig gezeur en gewoon leuk. Reis is Geweldig! Cambodja is echt nog een land voor avontuur primitief logeren en veel off road, erg leuk! Lieve bevolking en een leuke reisleider (Niels). De groep reisgenoten was ook leuk met elkaar. Elke dag een Motor Trails massage is ook een idee!“
Ron Koppen – Cambodja Avonturen - januari 2010

”Hele leuke reis. Voor mij persoonlijk hadden we in goedkoperen hotels gemogen. Vooral het resort in Kep aan het eind van de route vond ik erg luxe en had liever tussen de lokale bevolking gezeten. Echt uitstekende reisleiding door Niels!“
Arjan Langen – Cambodja Avonturen - januari 2010

”Contact is uitstekend. Reis is Helemaal goed. Alles prima geregeld, dik tevreden “
Dick Terbraak – Cambodja Avonturen - januari 2010

"Het contact en de voorbereidingen waren uitstekend. Alles was prima geregeld. Het was een Super reis met een fantastische gids. Zeker voor herhaling vatbaar. Voor mij mag je zeker op deze manier verder werken...zeer goed !!!! "
Alain Meirlaen – Cambodja 2009

"Het was weer een geweldige motorreis!!! We hebben het helemaal geweldig gehad met Niels!!! Bedankt maar weer!! Enne....tot volgend jaar?! (ben bang van wél ) "
Rian de Ruiter – Cambodja 2009

"Het contact is Ppima en de reis is helemaal top, de beste reisleider tot nu toe. Mag ik nog een keer? ;-) "
Raymond Kloprogge – Cambodja 2009

"Ik kreeg voldoende gelegenheid om zelf te rijden. De hotels waren beter dan ik had verwacht. Niels was een geweldige gids om mee te hebben. Ik kom zeker nog een reis bij motortrails doen."
Twan Verboord – Cambodja 2009

"Contact is prima. Info op tijd en volledig. Ook de flexibiliteit van de betaling was prima. het ontbreken van de SGR is wat mij betreft toch een drempel maar dat is door de flexibele opstelling van MT prima ondervangen. Reis was geweldig. Was de eerste keer maar wat mij betreft niet de laatste. Een geweldige vakantie. Dank! "
Marco Wijers – Cambodja 2009

"De reis was erg leuk en we hebben het allemaal erg naar ons zin gehad. Niels was erg enthousiast en heeft enorm zijn best gedaan om het elke dag weer zoveel mogelijk kleine modderige zandweggetjes op te zoeken, zoveel mogelijk bruggetjes die planken misten in de route te plannen en zo diep mogelijk water op te zoeken waar we nog net doorheen konden zonder kopje onder te gaan. De totale organisatie van de reis was bijzonder goed en we denken er zeker aan om in de toekomst nog zo'n reis met Motortrails te maken."
Peter Brouwer - Cambodja 2008

"Erg leuke reis. Joost doet het heel goed. Veel off the road, daardoor aardig zwaar maar juist daarom ook heel erg leuk."
Hans Timmerman - Cambodja 2007

  • Reisdetails

    Reiscode:
    CAM
    Categorie:
    Avontuur
    Groepsgrootte:
    6 - 12
    Dagen:
    22
    Prijs:
    vanaf 3.895,-
  • Routekaart

  • Film

  • Film

  • Film

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner