Logo Motortrails.nl motorreizen

Faroer Eilanden Express

Dag 1 - Vertrek – Rodekro
De eerste overnachting is in het noorden van Duitsland.

Dag 2 - Rodekro – Hirtshals, vertrek veerboot
De eerste etappe is een echte aanreisroute, deels over de snelweg en verder vooral over provinciale hoofdwegen, want je wilt op tijd bij de veerboot zijn. In de loop van de middag ga je aan boord van de Smiryl Ferry, een gigantische boot waar het vertier vooral bestaat uit lekker eten en drinken.

Dag 3 - Veerboot – verblijf
De cruise met het MS Norröna brengt je vandaag over de Noordzee naar de Faeröer Eilanden. Je verblijft de gehele dag aan boord van het schip. Er is veel te doen binnen en afhankelijk van het weer ook buiten. Er zijn verschillende restaurants. Op de bovenste verdieping is een lounge met glazen wanden voor prachtige uitzichten. Je kunt een filmpje pakken in de bioscoop, taxfree shoppen en helemaal beneden is zelfs een zwembad met sauna. Buiten zijn hottub baden en een voetbal veldje. Kortom voldoende om je een dag te vermaken. Het is aan te rijden aan boord wat biertjes in te slaan. Deze kun je namelijk niet gemakkelijk kopen op de Faroer eilanden, er zijn slechts enkele winkels die dit mogen verkopen en deze zijn zelfs ver weggestopt op industrie terreinen. 

Dag 4 - Veerboot - Torshavn - dagtocht 1
Vroeg in de ochtend legt de boot aan in de kleine overzichtelijke hoofdstad van de Faroer Eilanden. We rijden van de boot naar het guesthouse. Hier zetten we onze spullen alvast neer en beginnen vanaf hier aan onze eerste rondrit. Deze gaat naar de meest zuidwestelijke punt toe, op het schiereiland met de naam Vagar. Torshavn is zo klein dat we binnen tien minuten de hoofdstad uit zijn en ons direct al in bijzondere landschappen bevinden. Vagar is met de rest van het eiland verbonden door een tunnel. Na een lunch in Gasadalsgardur rijden we over een deels andere route weer terug. In de avond eten we in een van de restaurants in Torshavn. 

Dag 5 - Torshavn - dagtocht 2
De tweede dagtocht gaat naar de meest noordoostelijke punt van de eilanden groep. We moeten hier verschillende verbindingstunnels door. De eerste hiervan heeft zelfs een ondergrondse rotonde. De vergezichten voor tijdens de loep over Vidoy schiereiland zijn bizar mooi. Vervolgens rijden we de route war scenes uit de laatste James Bond film zijn opgenomen, wederom prachtig. Na elke bocht ziet het landschap er weer anders uit. Met de veerboot kun je nog een oversteek maken naar het eiland Kunoy. Daarna rijden we weer terug naar Torshavn. 

Dag 6 - Torshavn - dagtocht 3
Deze dagtocht doet de eilanden Eysturoy en Streymoy aan. Hoogtepunt van de dag is de prachtige Funnigmor pas. De meeste wegen op de vingers van de eiland lopen dood, dus vaak moet je dezelfde weg weer terug nemen om weer een ander deel te ontdekken. Echter al deze doodlopende wegen zijn prachtig en eindigen in schilderachtige dorpjes. Via een andere route rijden we wederom terug naar Torshavn. 

Dag 7 - Torshavn - dagtocht 4 - vertrek veerboot
We maken de spullen alvast klaar, want aan het einde van deze dagtocht rijden we direct door naar de haven voor het vertrek van de veerboot. Je kunt deze dag op twee manieren gebruiken. Je kunt zonder motor enkele helikopter vluchten maken over de eilanden. Dit zijn openbaar vervoer vluchten en daarom heel goedkoop. Het is belangrijk een goede tijdsplanning te maken. Vluchten zijn eigenlijk alleen voor inwoners, maar twee dagen vooraf worden de nog vrije plaatsen beschikbaar gesteld voor toeristen. Tweede optie is om 's morgens vroeg de veerboot te nemen naar het zuidelijke eiland Sandoy en daar rond te rijden. Hier is de landschap weer net even anders dan watje de andere dagen gezien hebt. 's Avonds rond 21:00 vertrekt de veerboot weer terug naar Denemarken

Dag 8 - Veerboot - verblijf
Een dag op zee om de mooie routes en landschappen te overdenken. 

Dag 9 - Veerboot - aankomst Hirthals - Tarp
Eind van de ochtend komt de boot terug aan in Hirthals. We rijden deze dag langs de westkust van Denemarken naar het plaatst Tarp net over de grens met Duitsland.

Dag 10 - Tarp - Thuis
Van Tarp is het nog een volle dag rijden terug naar huis. 

 • Reisdetails

  Reiscode:
  FAR
  Categorie:
  On road (eigen motor)
  Groepsgrootte:
  8 - 16
  Dagen:
  10
  Prijs:
  vanaf 1.495,-
 • Routekaart

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner