Logo Motortrails.nl motorreizen

Faroer Eilanden Express

Veerboot
Tijdens deze reis maak je twee veerbootoversteken. Deze zijn bij de reissom inbegrepen. Zowel de heen- als de terugreis naar IJsland gaat via Tórshavn op de Faeröer Eilanden. Op de heenreis is een verblijf van drie nachten in Tórshavn opgenomen. Aan boord van de Norröna van Smyrill Line heb je tijdens de gehele reis een 4-persoons slaapcabine tot je beschikking. Deze zijn ingedeeld op basis van vier personen en beschikken over eigen wc en douche. Je slaapt hier tijdens de gehele overtocht twee keer, in totaal dus 4 nachten. Indeling op basis van twee personen is op aanvraag.

Motoren
Tijdens de Europa rondreizen rijd je op je eigen motor. In principe is elke motor voor deze reis geschikt. Naast een grote beurt vooraf is het belangrijk dat je met –nagenoeg- nieuwe banden vertrekt. In enkele van deze landen zijn ook motorrijders verplicht een verbanddoos, reservelampen en reflecterend veiligheidshesje (ook voor passagier) mee te nemen. Wij adviseren tevens een banden reparatieset mee te nemen.

Groepsreis maar toch individueel
Tijdens de Motor Trails Europa reizen combineren we de voordelen van een groepsreis met de vrijheid van individueel motorrijden. Voor elke rijdag is een route beschrijving gemaakt. Je kunt per dag beslissen of je de route alleen met je reisgenoten of met andere groepsleden samen wilt rijden. Jij beslist zelf hoe laat je vertrekt en kunt dus op je eigen manier je dag indelen. Op deze manier heb je tijdens de reis optimale vrijheid en kun je je eigen tempo rijden. Je ontmoet de rest van de groep weer aan het eind van de dag in het hotel. Tijdens kortere etappes kan het beter uitkomen om gezamenlijk te rijden. Dit wordt ter plaatse in overleg met de reisbegeleider bepaald.

Volgauto
Tijdens deze korte Europa reis zal er geen volgauto aanwezig zijn. Het is dus van belang dat je je bagage achterop de motor meeneemt.

Het gemak van een reisbegeleider
De reisbegeleider rijdt mee op de motor. De taken van hem of haar uit het informatie geven over mogelijkheden op de vrije dagen het bevestigen van de hotels onderweg en in het algemeen zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt. Vanzelfsprekend is de reisbegeleider het aanspreekpunt voor alle mogelijke zaken tijdens de reis.

Zwaarte van de reis
Dit is geen zware motorreis. De rjidagen kennen weinig kilometers maar wel veel stops op interessante plaatsen. We rijden alleen over asfaltwegen van redelijke tot uitstekende kwaliteit, hoewel soms erg smal. Verder mijden we drukke verkeersaders en toeren we zoveel mogelijk over lokale wegen. Wel moet je af en toe rekening houden met langzaam verkeer, overstekende (huis)dieren, en medeweggebruikers die het niet zo nauw nemen met verkeersregels. De middelgrote hoofdsteden zorgen nauwelijks voor problemen.

Overnachtingen
Tijdens deze reis maken we gebruik van een een overnachting op een lokatie in Torshavn. Vanaf hier maken we dagtochten over de eilanden. Het guesthouse waar we verblijven wordt gerund door een vader en zoon. Het is niet echt een hotel en het ontbijt is in de huiskamer van de familie. 

Kleding
Verplicht zijn een helm, motorjas met bescherming, handschoenen, een goede stevige motorbroek met bescherming en stevige hoge (berg) schoenen. Naast goed ventilerende motorkleding voor hoge temperaturen is ook waterdichte motorkleding of regenkleding aan te raden.

Algemene informatie over de organisatie en structuur van de reizen

http://www.motortrails.nl/Informatie/Organisatie/MT-Organisatie.asp

 

 • Reisdetails

  Reiscode:
  FAR
  Categorie:
  On road (eigen motor)
  Groepsgrootte:
  8 - 16
  Dagen:
  10
  Prijs:
  vanaf 1.495,-
 • Routekaart

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner