Logo Motortrails.nl motorreizen

Centraal Azië Zijderoute

Motor
Je rijdt deze rit op je eigen motor. Deze moet natuurlijk goed voorbereid zijn op de reis. We rijden een aantal lange routes over onverharde wegen. Dit zijn in Tadzjikistan, de Pamir Highway en in Mongolië, het gedeelte door West-Mongolië. De kwaliteit van deze wegen kan op onderdelen behoorlijk slecht zijn vanwege de weersomstandigheden. Op deze routes zijn geen asfaltwegen. Mede naar aanleiding van reacties van eerdere deelnemers adviseren wij voor deze reis een lichter type allroad motor (zeker voor etappes twee en drie van de reis).

Volgauto
We reizen met een volgauto. Het eerste deel zal met onze eigen volgauto. Daaran gebruiken we lokale volgauto's met een lokale chauffeurs. In elk land zal dit anders zijn. De bagage en eventuele reserveonderdelen en apparatuur kunnen in principe in de volgauto worden vervoerd. De volgauto rijdt de grens niet over, dus bij de grensovergang moet je al je eigen spullen op je eigen motor over de grens dragen. Aan de andere kant van de grens staat weer een volgauto te wachten.

Monteur en techniek
Deze reis wordt gereden zonder monteur. Dit is niet mogelijk omdat iedereen op zijn eigen motor meedoet, dus er zullen veel verschillende soorten motoren zijn. Neem daarom zeker de belangrijkste dingen mee. Enige technische kennis over je motor zou zeker nuttig zijn.

Kleding
Verplicht is een helm, motorjas met bescherming, handschoenen, een goede duurzame (motor) broek met bescherming of losse kniepantser en stevige hoge (berg) laarzen. De lager gelegen delen van de reis kunnen erg warm worden, vooral tijdens de lente en herfst; Een zomerse motorjas met bescherming is daarom aan te raden. Dan kun je, indien nodig, in koudere delen van de bergen extra kleding onder je jas hebben. Ook handig zijn een goede zonnebril en een helm met vizier dat beschermt tegen stof.

Visa
Voor verschillende landen hebben we een visum nodig:

Turkije - vooraf (e-visum, 25 €)
Georgië - gratis bij aankomst
Armenië - ong. € 30, aan de grens
Azerbeidzjan - ca. € 50, vooraf met uitnodigingsbrief  
Iran - ca. € 30, vooraf met uitnodigingsbrief 
Turkmenistan - ca. € 60, - vooraf met uitnodigingsbrief
Oezbekistan - ca. € 70, vooraf met uitnodigingsbrief
Tadzjikistan - ca. € 70, - vooraf (e-visum)
Kirgizië - gratis bij aankomst
Kazachstan - ca. € 30, vooruit
Rusland - ca. € 100, vooraf met uitnodigingsbrief
Mongolië - ca. € 85, - vooraf
Japan - gratis bij aankomst

Internationaal rijbewijs en carnet
Voor de meeste landen heb je een internationaal rijbewijs nodig. Voor Iran en Japan heb je een internationaal Carnet (een zogenaamd "Carnet de Passages en Douane") nodig voor je motor. Deze wordt uitgegeven door de ADAC, de Duitse zusterclub van de ANWB. Dit kun je zelf regelen.

Accommodatie
Tijdens deze reis verblijven we over het algemeen in kleinere hotels, in kamers met eigen badkamer. We gebruiken tweepersoonskamers, tenzij u een eenpersoonskamer heeft geboekt. In zeer afgelegen gebieden, zoals onder de Pamir-route in stap twee, maken we gebruik van zeer eenvoudige guesthouses, soms in slaapzalen met gedeelde badkamers. In deze gevallen is een eenpersoonskamer niet mogelijk.

In Japan verblijven we een paar keer in charmante traditionele guesthouses. In deze accommodatiebestemmingen heb je meestal geen eigen badkamer.

In Turkmenistan zullen we één nacht in het kamp verblijven in de woestijn bij Derweze. Alle kampeeruitrusting wordt geleverd door onze lokale agent.

Mongolië is het dunste land ter wereld. Op onze route zijn geen hotels of guesthouses beschikbaar. We gebruiken hier tenten. Deze tenten en kampeeruitrusting worden door ons verzorgd en we organiseren een lokale chef voor lunch en diner.

Motortransport 
Vanuit Japan komt je motor aan in de haven van Rotterdam. Je moet deze dus zelf afhalen in Rotterdam.
 

 • Reisdetails

  Reiscode:
  CAZ
  Categorie:
  Specials
  Groepsgrootte:
  8 - 12
  Dagen:
  96
  Prijs:
  vanaf 16.500,-
 • Routekaart

 • Film

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner