Logo Motortrails.nl motorreizen

Tanzania Kenia Kilimanjaro

Dag 1 - Amsterdam - Vertrek

Dag 2 - Aankomst - Nairobi

Je wordt door onze chauffeur opgehaald van het vliegveld en naar het hotel in het zuiden van de grote stad gebracht. Het is een goede locatie om de reis te beginnen, dicht bij de ringweg om te voorkomen dat je aan het begin van de tour door het drukke stadsverkeer moet rijden.

Dag 3 - Nairobi - Longido
Na de briefing van de reisleider rijden we direct naar het zuiden. We volgen de drukke Mombasa weg een stukje en slaan dan rechtsaf een veel rustigere weg op. Deze weg brengt ons naar de grensplaats tussen Kenia en Tanzania. Het zal later in de middag zijn als we alle formaliteiten hebben afgehandeld en in Tanzania rijden naar het eerste kleine stadje genaamd Longido. Accommodatie is erg eenoudig vandaag, ook al verblijven we in het beste hotel van de stad.

Dag 4 - Longido - Mto Wa Mbu
Alleen de eerste kilometers in de stad naar de afslag zijn vandaag over asfalt, de rest is gravel. Eenmaal op de grindwegen verandert het landschap in wildernis, geen dorpjes meer op een paar kleine huisjes na. Je ziet de eerste giraffen door de struiken bewegen. Korte zanderige stukken kunnen deze route soms wat uitdagend maken. We zullen een eenvoudige lunch gebruiken in een klein masaai-stadje voordat we een prachtig uitzicht krijgen op de berg Lengai, de heilige Masaai-berg. Na de afslag naar het zuiden zien we aan de rechterkant de buitenmuur van de Ngorogoro krater. Als we tijd hebben, is er voor het laatste stuk voor de eindbestemming nog een mooie uitdagende binnendoor route. 

Dag 5 - Mto Wa Mbu - dagtrip Ngorogoro
Vandaag geen rit maar een volle dag gewijd aan een jeepsafari in de Ngorogoro krater. De ingang van de krater ligt op ongeveer 50 km van de stad. Na de poort rijden we de kraterrand op en daarna de cater in. De catering is enorm en vol met wilde dieren. Waarschijnlijk zie je hier de big five. In de middag keert de jeep terug naar Mto Wa Mbu. De safari is optioneel en niet inbegrepen in de reissom.

Dag 6 - Mto Wa Mbu - Eyasimeer
Het eerste halfuur is asfalt dat in de richting van het park kronkelt. Even daarvoor slaan we linksaf richting het zuiden op een onverharde weg. Het is een hobbelige stoffige rit maar met mooie uitzichten over de landerijen. Halverwege slaan we af en volgen een klein paadje. De auto kan niet volgen. Terug op de hoofdweg slaan we rechtsaf. Vlak voor onze bestemming bezoeken we het dorp van de Hadza-stam. Dit is een unieke stam en aangezien de San in Namibië dit deel van hun cultuur hebben verloren, zijn de Hadza de enige originele jachtstam die nog in Afrika is achtergebleven. We bezoeken hun dorpen, zien hoe ze leven en laten ze ons leren jagen in het wild. Ze spreken hun eigen taal met het zeer gedistingeerde klikgeluid. Het is indrukwekkend om te zien hoe hun cultuur heeft overleefd en hoe ze al vele generaties hebben geleefd. We verblijven in een basic hotel in het plaatsje Gorpa.

Dag 7 - Eyasimeer - Babati
We volgen dezelfde weg als waar we gisteren gekomen zijn, afgezien van het enkelsporige stuk en houden een koffiestop bij Karatu. De reden dat we weer omhoog moeten is de grote bergketen die tussen Eyasi en de weg naar Babati lag. Vanaf Karatu nemen we weer een onverharde weg naar het zuiden. Kronkelend door de heuvels met prachtige uitzichten. In Mbulu lunchen we gevolgd door de mooiste weg van de dag. De weg volgt de top van een bergkam en scherpe bochten brengen ons langs de randen van het meer Burungi. Tijdens onze afdalingen genieten we van spectaculaire uitzichten. Maar wees voorzichtig, want de scherpe bochten zijn op bepaalde plaatsen erg slecht. Na het bereiken van het vlakke land is het niet ver meer naar de drukke, bruisende stadje Babati.

Dag 8 - Babati - Moshi
We beginnen de dag met een optionele kanotocht over het babatimeer. Val er niet uit want het meer zit vol met krokodillen. Na deze tocht rijden we over net geasfalteerde wegen naar de stad Arusha. Arusha is een grote drukke stad en het centrum van het toerisme in het noorden van Tanzania. Vervolgens rijden we direct door naar Moshi. Dit is ook allemaal asfalt. Het is een lange afstand in totaal maar vanwege het goede asfalt zullen we er niet al te lang over doen. 

Dag 9 - Moshi - Usambara Mountains
Vandaag een lange rit over asfalt voor de eerste 95% van de route. We passeren de Kilimanjaro en als we geluk hebben zien we de top zonder wolken eromheen. Na deze hoogste berg van het continent passeren we de Pare Mountains aan de linkerkant en slaan we af bij het begin van de Usambara Mountains. We volgen een onverharde weg naar de voet van de bergketen voordat we aan onze klim beginnen. De scherpe bochten zijn soms lastig dus blijf gefocust maar neem ook de tijd voor het indrukwekkende uitzicht dat na elke bocht naar boven indrukwekkender wordt. Na het bereiken van de top zijn we in een heel ander deel van Tanzania beland. Het is koel, winderig en erg groen. Het is een korte onverharde rit naar ons hotel aan de rand van een klif met een prachtig uitzicht over de vlaktes in het zuiden.

Dag 10 - Usambara Mountains - verblijf
Je kunt deze dag gebruiken om uit te rusten van de twee lange laatste dagen, je kunt een wandeling maken in de bergen met een lokale gids en kleine dorpjs bezoeken. We kunnen ook nog een stukje gaan rijden in de prachtige omgeving. 

Dag 11 - Usambara Mountains - Same
We dalen af via een andere route met wederom prachtige uitzichten, maar a f en toe lastig bij enkele zeer scherpe bochten. Aan de voet van de bergen volgen we een onverharde weg door de wildernis en langs een afgedamd meer. We passeren kleine Masaai-nederzettingen en enkele kleine doprjes. Er is maar een paar kilometer asfalt op de route van vandaag. We passeren het Mkomazi National park aan onze rechterhand en misschien zien we wat wild langs de weg. Dit park is verbonden met de enorme Tsavo-parken in Kenia. Voordat we Same bereiken volgen we een prachtig pad door het oostelijke Para-gebergte. We overnachten in het kleine stadje Same.

Dag 12 - Same - dagtocht Mkomazi
Vlak achter Same ligt het Mkomazi Nationaal park het is via de grens verbonden met het Tsavo nationaal park in Kenia. Het Mkomazi park staat bekend om de grote hoeveelheid neushoorns. Je kunt deze dag gebruiken om het park te bezoeken met een lokale safari auto. 

Dag 13 - Same - Marangu
We beginnen met een klein uurtje asfalt voordat we weer afslaan richting het Paragebergte en onverharde wegen door de heuvels volgen. We rijden heel dicht bij de grens met Kenia. Vlakbij Maragnu komen we weer op de hoofdweg. Marangu ligt aan de voet van de Kilimanjaro-berg. Als je morgen vroeg opstaat, zie je misschien een wolkenloze top. Voordat we Marangu bereiken, moeten we een klein stukje klimmen en binnen deze korte rit zie je de natuur steeds groener worden.

Dag 14 - Marangu - Emali
's Ochtends rijden we over een bochtige weg door de bergen die ons naar de grensplaats Loitokitok brengt, onderweg kunnen we nog de binnendoorpaadjes aan de voet van de kilimanjaro ontdekken. Dan komen we bij de grens. Na de formaliteiten zijn we terug in Kenia. De middag gebruiken we om de route van de grens naar Emali te rijden. 

Dag 15 - Emali - Matuu
Dit is een weinig bezocht gebied door toeristen. De gehele dag volgen we onverharde wegen, ondankt dat dit de hoogdwegen zijn. We komen door landerijen, over smalle bruggetjes en komen langzaam een heuvelachtig gebied binnen. Deze dag laat je het echte lokale Kenia zien. 

Dag 16 - Kitui - Mt Kenya
We zijn net ten zuiden van de hoogste berg van Kenia, genaamd Mount Kenya. Het is het kleine broertje van de Kilimanjaro. We rijden door het heuvellandschap totdat we zicht krijgen op deze berg. We volgen de slingerweg lands de voet van de berg en overnachten in een klein lokaal familie guesthouse.

Dag 17 - Mt Kenya - Molo
Na het ontbijt duiken we weer het bos in en volgen weer een enkel pad langs de voet van de berg. We stoppen voor koffie in de stad Nyeri voordat we de hoofdweg naar Nyahuhuru nemen, waar we zullen stoppen voor de lunch. Een mooie bergweg brengt ons naar de grote stad Nakuru. Vanaf daar nemen we een stukje hoofdweg om weer over een smal bospad tot aan het kleine dorp Molo te rijden.

Dag 18 - Molo - Masaai Mara
Na een korte rit over asfalt volgen we een mooie onverharde weg over het hoogplateau tussen Nakuru en de vlaktes van de Masaai Mara. We doorkruisen bergdorpjes en landbouwgebieden. Na de koffie stop hebben we de keuze om door te gaan over een onverhard pad of om een prachtige asfalt route te rijden door de thee plantages. Na de lunch volgen we een onverharde weg richting de Masaai Mara het laatse deel is zeer smal met moeten we de rivier oversteken. We eindigen in een gezellig masaai kamp waar we twee nachten verblijven. 

Dag 19 - Masaai Mara - dagtocht
Je kunt het Masaai Mara National park bezoeken voor een wildlife safari met een lokale safari jeep. Normaal gesproken zijn de dagen verdeeld in een vroege ochtendsafari vanaf 6 uur 's ochtends tot lunchtijd. En een safari in de late namiddag tot zonsondergang. Maar het is allemaal optioneel. Safari- en parkfee niet bij de tourprijs inbegrepen.

Dag 20 - Masaai Mara - Naivasha
We verlaten het kamp en nemen de hoofdweg naar Narok voor een vroege lunch. 's Middags rijden we over een prachtige onverharde weg over het hooggebergte, wat het hoogste punt van deze reis zal zijn. Het is een stoffige, uitdagende rit en het weer kan altijd lastig zijn. Als we afdalen zien we in de verte de meren van Naivasha. We verblijven op de mooie locatie aan de oever van het meer.

Dag 21 - Naivasha - Nairobi
In de ochtend is er tijd om te genieten van een boottocht over het meer. Je kunt er veel verschillende vogels spotten en een paar nijlpaarden. We verlaten Naivasha via een mooie onverharde weg en vervolgens de hoofdweg naar Mai Mahiu waar we zullen stoppen voor de lunch. We rijden naar Suswa en nemen de mooie nieuwe weg met nauwelijks verkeer terug naar Nairobi. Einde van een geweldig volgepakt motoravontuur.

Dag 22 - Nairobi - Vertrek

Dag 23 - Aankomst - Amsterdam

 • Reisdetails

  Reiscode:
  TAN
  Categorie:
  Avontuur
  Groepsgrootte:
  6 - 12
  Dagen:
  22
  Prijs:
  vanaf 4.795,-
 • Routekaart

 • Film

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner