Logo Motortrails.nl motorreizen

Togo Benin AdventureTijdens deze reis gebruiken we Suzuki 350 DR-SE of Yamaha 250 TTR motoren of vergelijkbaar.

Reisleider
Guilaume Adeline woont in Burkina Fasso en heeft ruim 20 jaar ervaring met mototrreizen in West-Afrika. Hij is altijd op zoek naar avontuurlijke routes tussen Dakar, Tenere Desert, tot Timbuktu in Lomé. Hij heeft veel humor, respect en zorgt voor een veilige reis. Bovendien spreekt hij naast Frans ook perfect Engels. 

Volgauto
Tijdens deze reis zal een volgauto meerijden. Deze wordt bestuurd door onze lokale chauffeur. De volgauto zal de bagage, onderdelen en gereedschap vervoeren.

Zwaarte van de reis
Tijdens deze reis  rijden we niet op noemenswaardige hoogte. We rijden over goede tot zeer slechte kwaliteit asfaltwegen.  Verder rijden we een derde van de rit over  ongeasfalteerde wegen. De kwaliteit van deze wegen zijn zeer verschillend. Als het heeft geregend kunnen deze wegen nogal glibberig worden. 

Verzekering
De motor is WA verzekerd. Deze verzekering dekt fysieke schade aan derden. Materiële schade aan derden is niet verzekerbaar in Togo en Benin. Schade aan de motor valt niet onder de basis verzekering. Schade door jezelf toegebracht aan de motor komt voor eigen rekening. 

Overnachtingen
We overnachten tijdens deze reis in middenklasse hotels. 

Klimaat
Vanaf november tot en met februari is het droge seizoen in Togo en Benin. De kans op regen is dan aanzienlijk kleiner en de intensiteit van de buien is laag. Vanaf maart nemen de neerslagkansen toe waarna rond april/mei het regenseizoen van start gaat. Het natte seizoen houdt aan tot en met september/oktober. Langs de kust ligt de piek wat betreft neerslag al in de maand juni, waarna er een tijdelijke drogere periode is vanaf half juni tot de eerste helft van september. Daarna volgt er nog een klein regenseizoen dat tot begin november duurt.

Kleding
Verplicht zijn een helm motorjas met bescherming handschoenen een goede stevige (motor)broek met bescherming of met losse kniebescherming en stevige hoge (berg) schoenen. Verder is een goede zonnebril lippenbalsum en zonnebrand nuttig en een helm met vizier of een goede bril die ook beschermt tegen het stof op de onverharde wegen.

Visa
Togo en Benin geldt een visumplicht. De visa moeten beide voor aankomst geregeld zijn.

Meer details over de reis en wat je mee moet nemen staan in het reishandboek dat je ongeveer een maand voor vertrek ontvangt.

 • Reisdetails

  Reiscode:
  TOG
  Categorie:
  Avontuur
  Groepsgrootte:
  6 - 8
  Dagen:
  10
  Prijs:
  vanaf 3.295,-
 • Routekaart

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner