Logo Motortrails.nl motorreizen
Tadzjikistan Pamir Highway PIONIERSREIS NAAR RUIGE AFGELEGEN GEBIEDEN

Tadzjikistan Pamir Highway

De Pamir Highway is ooit door de Russen aangelegd als verdedigingslinie tegen de oprukkende Britse koloniale troepen uit het zuiden. De weg loopt langs de grens met Afghanistan door een van de ruigste en meest afgelegen gebieden op aarde.

We beginnen de reis in Osh in Kirgystan aan de grens met Uzbekistan. Via het uiterste zuidwestelijke deel van Kirgystan, langs de grenzen met Uzbekistan, rijden we Tadjikistan binnen. Na een stop in de hoofdstad Dushanbe rijden we de hooglanden in.

Hotels zijn hier beperkt en we slapen regelmatig bij mensen thuis. In dit lege woeste land met haar uitermate gastvrije bevolking zijn nog niet veel toeristen je voor geweest. In het ruige hooggebergte ver boven de boomgrens volgen we de Pamir Highway. We blijven zeker tien dagen op redelijke hoogte en na een uitstapje naar de grens met China dalen we weer af terwijl we Kirgystan weer inrijden. Dit is een redelijk zware reis naar een zeer unieke motorreis bestemming, een van de laatste overgebleven natuurgeheimen op aarde! • Bestand Tadzjikistan Pamir Highway in MOTO73 (feb 17)
  Pamir Highway in MOTO73 Download
 • Reisdetails

  Reiscode:
  TAD
  Categorie:
  Avontuur
  Groepsgrootte:
  6 - 12
  Dagen:
  17
  Prijs:
  vanaf 3.995,-
 • Routekaart

 • Film

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner