Logo Motortrails.nl motorreizen

Peru IncaVoor deze reis gebruiken we standaard de Kawaski KLR650 of Honda CB500x motoren. 

Een upgrade hierop is mogelijk voor de volgende meerprijzen:

 • CRF 1000 Africa Twin 927,- euro
 • BMW 800 GS 927,- euro
 • BMW 850 GS 1036,- euro
 • BMW 1200 GS 1255,- euro

Zwaarte van de reis
Tijdens deze reis rijden we door zeer afwisselende landschappen en daarmee samenhangende klimaten. Het eerste deel van de reis speelt zich af tussen de kust en de westkant van de Andes. Hier ligt de droogste woestijn ter wereld de Atacma woestijn. Het is hier vaak erg heet ook maken we hier vaak lange dagen om de toch wel forse afstanden af te leggen. Zo gauw we het Andes gebergte ingaan gaat ook de hoogte een rol spelen. Gelukkig wordt de hoogte geleidelijk aan opgebouwd om symptomen van hoogte ziekte te minimaliseren. De grootste kans op hoogteziekte heb je aan het einde van de reis als we in Puno en Chivay overnachten.

Off Road
Ongeveer slechts 5% van de route rijden we over onveharde wegen. Dit zijn meestal goed aangereden gravelwegen en dus niet heel erg moeilijk als blijft het zeer goed oppassen in de scherpe bochten. De wegen worden in Peru in snel tempo geasfalteerd. Het is hierdoor dus een reis door prachtig mooi landschap over veelal strak asfalt.

Kleding
Verplicht zijn een helm warme motorjas met bescherming handschoenen een goede stevige motorbroek met bescherming en stevige hoge (berg) schoenen. Het kan vooral in het voor- en najaar erg warm worden in de lage delen van de reis. Terwijl het erg koud kan worden in het hooggebergte. Een motorjas met uitneembare voering is hier gemakkelijk. Op koudere delen in de bergen kun je ook indien nodig extra kleding onder je jas dragen. Verder is een goede zonnebril nuttig en een helm met vizier die beschermt tegen het stof. Het regenseizoen is in Peru van december tot februari. Wij organiseren reizen in het voor en najaar en verwachten dan weinig regen. Toch kan in de bergen het weer onvoorspelbaar blijken en is het handig als je motorkleding waterdicht is.

Verzekering
De WA verzekering is in de prijs inbegrepen, het eigen risico is dan 2.500,- USD.
Je eigen risico kun je verlagen tot 500,- USD en dat kost 15,- USD extra per dag. Graag bij boeking aangeven of je dit wenst. 

Visa
Bij aankomst op de luchthaven van Lima krijg je gratis een verblijf van 4 weken.

N.B.
De reizen worden uitgevoerd door een Nederlandse reisbegeleider, woonachtig in Peru.
Via hem kunnen ook andere (doorgaans Engels sprekende) mensen deze reis boeken. Hierdoor kunnen we al onze Peru reizen gegarandeerd door laten gaan!

Meer details over de reis en wat je mee moet nemen staan in het reishandboek dat je ongeveer een maand voor vertrek ontvangt.

 • Reisdetails

  Reiscode:
  PER
  Categorie:
  Avontuur
  Groepsgrootte:
  8 - 12
  Dagen:
  15
  Prijs:
  vanaf 5.495,-
 • Routekaart

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner