Logo Motortrails.nl motorreizen
Nepal Mustang UNIEKE ROUTE DOOR DE PRACHTIGE HIMALAYA

Nepal Mustang

Nepal een must op de bucketlist om gereden te hebben.

Het begint al bij aankomst in de hoofdstad Kathmandu. Een heerlijke chaotische stad met heel veel bezienswaardigheden, vandaar dat we bij aankomst nog een dag hier verblijven. Maar eigenlijk heb je meerdere dagen nodig om alles te kunnen bekijken. Met name de Monkey Tempel, Durbar plein en de lijkverbrandingen bij Pashupatinath tempel moet je echt gezien hebben.

Onderweg hebben we een bijzondere extra dag in Chitwan om daar een safari te doen. Deze uitgestrekte Nationaal Park van maar liefs 952km2 gaat ver Noord India in en kent veel wild life.

Maar ook de geboorte plaats van DE BUDDHA  2.600 jaar geleden in Lumbini zal indruk op je maken.

Nepal is bergachtig met veel onverharde (berg-)wegen, zelfs de doorgaande weg is een avontuurlijke uitdaging. Maar de dagen naar de Lower Mustang, naar ruim 3.700 meter hoogte, zul je nooit vergeten. Een indrukwekkende bergketen met iedere bocht een magische uitzicht om al niet te spreken over de vaak onverharde wegen die dit avontuur compleet maakt.

De overnachting hier in Kagbeni is er een van historische zeldzaamheid. We overnachten in een 500 jaar oude klooster met een adembenemede gebedsruimte met een enorme Boeddha, maar het hele dorp is historisch. Een korte wandeling door de smalle stegen waar letterlijk de eeuw oude gegraveerde stenen op de grond liggen. • Reisdetails

  Reiscode:
  NEP
  Categorie:
  Avontuur
  Groepsgrootte:
  6 - 10
  Dagen:
  16
  Prijs:
  vanaf 4.195,-
 • Routekaart

 • Film

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner