motortrails.nlmotortrails.commotortrails.demotortrails.dkmusictrails.nlautoavontuur.nlmotortrails.in
Logo Motortrails.nl motorreizen
Colombia El Dorado JUNGLE, WOESTIJN, ANDES EN OVERAL VROLIJKE MUZIEK

Colombia is misschien wel het leukste land van Zuid Amerika. In ieder geval het vrolijkste land. Lachende, vriendelijke mensen en altijd overal de aanstekelijke muziek. Het is  een paradijs vol schoonheid gelegen tussen het Caribische gebied en de Stille Oceaan. 

De interne problemen van de afgelopen jaren behoren voor het grootste deel tot het verleden, en het land stelt zich langzaam open voor het toerisme. Juist nu is het een goed moment om het avontuur aan te gaan en als een van de eerste dit fascinerende land te ontdekken. De lichte motor is het perfecte vervoermiddel, omdat het ons in staat stelt om  de verharde wegen te verlaten en gebieden te verkennen die grotendeels verborgen blijven voor andere reizigers. 

Onze reis begint in Santa Marta, een stad gelegen aan de kust en waar we direct de magie van de caribische kust op ons in kunnen laten werken.  Vanaf hier rijden we richting Cartagena met zijn indrukwekkende, koloniale binnenstad en door naar de verborgen juweel Mompox, toneel voor vele romans van Gabriel García Márquez. Weidse uitzichten en turbulente plaatsen wisselen elkaar af, en overal ervaren we de unieke warmte en gastvrijheid van de Colombiaanse bevolking. Bovendien krijgen we inzicht in het leven van de Arhuaco en Wayúu indianen, en geeft ons een  indruk van de  culturele wortels van het land.

Op weg langs de kust verrast ons de snelle overgang van de woestijn La Guajira naar de tropische uitbundige vegetatie van de Sierra Nevada met zijn deels 5000m hoge toppen. Hier kunnen we zowel genieten van de droomstranden van de Caribean en via kleine paadjes de ongerepte natuur van het binnenland ontdekken. 

VERHAAL VAN DE UITZETREIS • Reisdetails

  Reiscode:
  COL
  Categorie:
  Avontuur
  Groepsgrootte:
  6 - 10
  Dagen:
  23
  Prijs:
  vanaf 4.995,-
 • Routekaart

 • Film

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner