Logo Motortrails.nl motorreizen
Colombia El Dorado JUNGLE, WOESTIJN, ANDES EN OVERAL VROLIJKE MUZIEK

Colombia El Dorado

Colombia, een reis vol avontuur 

Colombia is misschien wel het leukste land van Zuid Amerika. In ieder geval het vrolijkste land. Lachende, vriendelijke mensen en altijd overal de aanstekelijke muziek. Het is  een paradijs vol schoonheid gelegen tussen het Caribische gebied en de Stille Oceaan.

De interne problemen van de afgelopen jaren behoren voor het grootste deel tot het verleden, en het land stelt zich langzaam open voor het toerisme. Juist nu is het een goed moment om het avontuur aan te gaan en als één van de eerste dit fascinerende land te ontdekken. De lichte motor is het perfecte vervoermiddel, omdat het ons in staat stelt om  de verharde wegen te verlaten en gebieden te verkennen die grotendeels verborgen blijven voor andere reizigers.

Onze reis begint in Santa Marta, een stad gelegen aan de kust en waar we direct de magie van de Caribische kust op ons in kunnen laten werken. Vanaf hier rijden we via de koffieplantages in de Sierra Nevada richting Cartagena met zijn indrukwekkende, koloniale binnenstad. Onderweg naar de verborgen juweel Mompox steken we de Río Magdalena over en verkennen het ongerepte achterland met zijn cowboys. Over afwisselende bochtige, verharde en onverharde bergwegen gaan we naar het zuiden.

In de Andes gaan we over bergpassen van 4.000 meter en bezoeken we het Nationaal Park El Cocuy. Groene heuvels en ruige bergen wisselen elkaar af. We rijden via de koloniale steden Barichara en Giron naar Pueblo Bello, een slaperig gehucht dat de Colombiaanse boeren en veeboeren delen met de lokale Arahuaco-indianen. Hier krijgen we een  indruk van de culturele wortels van het land. Terug aan de Caribische kust is het heerlijk genieten aan een tropisch strand. Weidse uitzichten, indrukwekkende panorama's, asfaltwegen en spannende offroad passages wisselen elkaar af en overal ervaren we de unieke warmte en gastvrijheid van de Colombiaanse bevolking.

Deze reis is goed  te combineren met een verlenging in Bogotá en het Nationaal park Tayrona aan de Caribische kust.  Daarnaast raden we aan vooraf onze basis offroad training te volgen.

VERHAAL VAN DE UITZETREIS • Reisdetails

  Reiscode:
  COL
  Categorie:
  Avontuur
  Groepsgrootte:
  6 - 8
  Dagen:
  21
  Prijs:
  vanaf 5.295,-
 • Routekaart

 • Film

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner