Logo Motortrails.nl motorreizen
Alaska Canada wildernis RUIGE BERGEN WILDERNIS GLETSJERS LEEGTE

Alaska Canada wildernis

Tijdens deze motorreis maak je op een unieke manier kennis met Alaska. We reizen met de motor langs hoge bergen, enorme gletsjers en diepe fjorden. De wegen zijn leeg, dorpjes bestaan soms uit één gebouw en kleine vliegtuigjes mogen zomaar op de weg landen. Dit motor avontuur door Alaska betekent oog in oog staan met de oneindige wildernis.

Het landschap van Zuid-Centraal Alaska is bergachtig, twee bergketens de Chugach Mountains en de Wrangell Mountains doorkruisen het land. Het Wrangell St. Elias National Park is een oneindige wildernis op de grens met de Canadese Yukon. Hier zijn twee historische dorpen Kennicott en McCarthy (bekend van het televisieprogramma Edge of Alaska).  De Matanuska Valley is een landbouwregio van Alaska.  Wasilla en Palmer hebben alle nodige voorzieningen en zijn de favoriete woonplaatsen voor de Alaskanen zelf. De prachtige alpiene Hatcher Pass en schaars bezochte Knik glacier zijn hier de belangrijkste bezienswaardigheden. 

Alaska heeft een oneindig lange kustlijn en herbergt talloze verlaten baaien en diepe fjorden. Een boottocht om op zoek te gaan naar walvissen is zeker een aanrader. • Reisdetails

  Reiscode:
  ALA
  Categorie:
  Avontuur
  Groepsgrootte:
  6 - 12
  Dagen:
  -
  Prijs:
  n.n.b.
 • Routekaart

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner