Logo Motortrails.nl motorreizen
Centraal en Noord-Vietnam Cultuur PRACHTIGE LANDSCHAPPEN, CULTUUR EN GESCHIEDENIS

Centraal en Noord-Vietnam Cultuur

We rijden over prachtige wegen door de bergen en bezoeken kleurrijke markten waar we regemaltig bergstammen tegenkomen. We krijgen een voorproefje van de  gevarieerde Vietnamese keuken en bekijken historische bezienswaardigheden.

Deze reis beginnen we in de prachtige oude stad Hoi An, deze ligt langs de kust en een grote rivier. Hoi An heeft een kleurrijke markt en traditionele straten met koloniale panden en heiligdommen waar de Chinese invloeden zichtbaar zijn. Tijdens de eerste dagen van onze motor tour bezoeken we de historische Hindoe site van My Son. We maken een wandeling door de verboden paarse stad Hue en dalen af in de tunnels van Vinh Moc. In de vroege ochtend rijden we door prachtige valleien, langs ruige bergen, uitgestrekte rijstvelden, kleine bergdorpjes en we komen veel bergvolkeren in kleurrijke, traditionele kleding tegen.

We eindigen via dijk routes in het groene Hanoi.

Een reis met de motor door dit onbekende gebied  waar je kennis maakt met de schoonheid van Noord-Vietnam. Deze motorreis combineert het plezier van motorrijden met het ervaren van de cultuur en de geschiedenis, het ontmoeten van mensen, en je wordt gegrepen door de natuur. We vermijden de grote wegen; de wegen zijn meestal verhard, maar niet altijd van goede kwaliteit. Er zijn een paar korte avontuurlijke paden die geen off-road ervaring vereisen.

Tenslotte bezoeken  we "Ha Long Baai op het land". Optioneel kun je deze reis verlengen met 2 dagen en per boot Ha Long Baai bezoeken, een van de Wereld Wonderen van de natuur, en UNCESCO world heritage site,

Verhaal in Promotor magazine 2005  (pdf)

Verhaal in Motoplus Magazine 2009 (pdf)

Verhaal in Moto Magazine 2016 (pdf)

  • Reisdetails

  Reiscode:
  VIE
  Categorie:
  Avontuur
  Groepsgrootte:
  6 - 12
  Dagen:
  21
  Prijs:
  vanaf 3.695,-
 • Routekaart

 • Film

 • Film

 • Film

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner