Logo Motortrails.nl motorreizen
Oman Zandduinen ONEINDIG OFFROAD RIJDEN DOOR DE WOESTIJN

Oman Zandduinen

Oman heeft een rijke eeuwenoude cultuur, prachtige natuur van parelwitte stranden tot ruige bergen. De lokale bevolking is vriendelijk en gastvrij. Een top bestemming voor motorrijden in de zandduinen. We rijden via  het majestueuze Ramlat Fasad duingebied, door de Rub 'al Khali woestijn en de rode duinen van de Wahahibah Sands. Overdag schijnt de zon volop, s'avonds koelt het vaak af en is de sterrenhemel adembenemend. Overnachten doen we in de woestijn en in een eigen op te zetten kampen.

Overblijfselen uit de oudheid zijn in het hele land te vinden honderden kastelen en forten. Verder is de Sultan Qaboos Moskee in de hoofdstad Muscat een bezoek waard. Bewonder de perzische tapijten, mozaïeke vloeren en de marmeren plafonds met grote kristallen kroonluchters. In de verschillende musea in Muscat is de rijke geschiedenis te bewonderen en wordt uitleg gegeven over de invloed van de Engelsen, Perzen en Portugezen. Verder heeft Muscat kleurrijke soeks en bij de haven van Muttrah is een leuke vismarkt. 

Ondanks dat het een woestijnreis is, kom je weinig in aanraking met het zware 'rulle' zand. De ondergrond van deze woestijn heeft een harde laag, dit maakt het minder lastig en toegankelijk voor ook minder gevorderde rijders. Natuurlijk kun je regelmatig een willekeurige duin oprijden om dit even te proberen.

Percentage offroad 90% • Reisdetails

  Reiscode:
  OMA
  Categorie:
  Off road
  Groepsgrootte:
  6 - 10
  Dagen:
  10
  Prijs:
  vanaf 3.795,-
 • Routekaart

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner