Logo Motortrails.nl motorreizen
India Himalaya Spiti NAAR DE HOOGSTE WEG TER WERELD

India Himalaya Spiti

In 2003 organiseerden wij onze eerste India Himalaya motorreis. Toen nog op rechtsgeschakelde Enfield Bullet motoren. We hebben deze reis inmiddels tientallen keren georganiseerd in allerlei verschillende vormen.

Met deze motorreis in India combineren we de legendarische Spiti-vallei met de hoogste passen ter wereld, tot 5.608m in Ladakh. Spiti in het noorden van India is een van de meest afgelegen regio's van de Himalaya. De mensen hier zijn nog steeds stevig geïntegreerd in hun oude boeddhistische tradities in het midden van een prachtig hooggebergtelandschap.

Het woestijnachtige landschap wordt herhaaldelijk onderbroken door vruchtbare oases, bekroond door met sneeuw bedekte toppen van zesduizend meter en door de smaragdgroene band van de Spiti-rivier en zijn zijrivieren. Maar een bezoek aan deze regio vereist een beetje flexibiliteit vanwege de moeilijke bereikbaarheid en klimatologische ruwheid. We volgen de Indusvallei en ervaren de fascinerende boeddhistische gastvrijheid als een ander hoogtepunt van de reis. Vanuit Leh kan de hoogst begaanbare wegpas ter wereld, de Kardung La met 5600 meter, onder de wielen worden genomen. Met het vliegtuig ga je van Leh naar Delhi. Als klap op de vuurpijl is een excursie naar de Taj Mahal in Agra mogelijk!

Deze motorreis is zo ontworpen dat we langzaam opstijgen zodat we tijd hebben om te wennen aan de hoogte. Een ultiem motoravontuur op het dak van de wereld. • Reisdetails

  Reiscode:
  INS
  Categorie:
  Avontuur
  Groepsgrootte:
  6 - 12
  Dagen:
  21
  Prijs:
  vanaf 3.695,-
 • Routekaart

 • Film

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner