Logo Motortrails.nl motorreizen

Centraal Azie Zijderoute

Wat deelnemers ons schreven:

"Het was een leuke en mooie maatwerk motorreis door Georgië, Azerbeidjan, Iran, Turkmenistan, Uzbekistan en Kirgizië. Het contact met kantoor was prima, zowel mail als telefonisch.  Hoogtepunten waren er meerdere, aaneenschakeling van verschillende dingen maar ontmoetingen met lokale mensen vonden we geweldig. Verbetertip: er waren veel Yurt Camps en wij wisten niet precies bij welke we moesten zijn, dat zoekwerk.  Verder kan je in Iran geld omwisselen op de markten (bazaars) en bij tankstations. En in Turkmenistan zijn US dollars nodig. Allemaal goed om te weten voor het maken van het handboek."
Hester Faber en Leon Kemp - Zijderoute Individueel - juni/juli 2018

"De reis was overall fanstastisch! Op diverse punten voor verbetering vatbaar, een lijstje met tips volgen binnenkort. Hoogtepunt van onze reis waren Mongolië en Japan, Iran was verrassend. Het contact met kantoor was prima, er werd snel gereageerd op onze vragen."
Ido de Jong en Lilian Op Heij - Zijderoute Individueel - mei tot en met augustus 2017

"De reis verliep nagenoeg perfect. De hotels waren prima en de reisbegeleiding (Louis) was super. Wat verbeterd kan worden is in één keer vooraf alle informatie verstrekken, inclusief duidelijkheid over de motorverzekering in Georgië en Armenië. Verder zou ik het dagje Armenië schrappen. De douaneformaliteiten duurden steeds ruim 1,5 tot 2 uur en kostten in totaal een kleine honderd euro. Dat staat niet in verhouding tot het feit dat je dan ook in Armenië bent geweest. Bovendien verlengt het de route onnodig."
Richard Haex - Traject 1  Zijderoute - 2016

"Mongolië - Start in mooi hotel in centrum Ulaanbaatar. Goede begeleiding bij ophalen vooruitgestuurde motor. Route naar Siberië prima te rijden.
Siberië - Als je polderblindheid tot in het kwadraat wilt beleven is dit de reis om te doen. Overnachtingen, daar waar mogelijk, altijd in schone hotels. Begeleiding heeft het niet druk gehad."
Cor van Dijk - Traject 4  Zijderoute - 2016

"Een fantastische rit, een enorme ervaring, maar we kwamen een maand te kort. Door pech, hebben we teveel moeten inleveren en dat is echt zonde. Er gebeurd altijd wat. Je weet niet waar, wat en hoe, dus meer flexibiliteit inbouwen. En minder km per dag is ook beter.  Ik had geluk dat bij een lekke band mijn motor op de pick-up kon, die als volgauto mee was. Niet alle volgauto's konden dat en dan kost het veel tijd en geld als je pech hebt.
Japan was een culture-shock, zo'n contrast met de stanlanden en Rusland."
Dick Appelman - Traject 1 t/m 4  Zijderoute - 2016

 

  • Film

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner