Logo Motortrails.nl motorreizen
Centraal Azie Zijderoute IN VIER STAPPEN NAAR TOKYO

Centraal Azie Zijderoute

In vier stappen naar Tokio

Je rijdt op je eigen motor van huis naar Georgië, Kirgistan, Mongolië of helemaal tot aan Tokio in Japan. We hebben deze reis voor het eerst in 2016 uitgevoerd. Mede naar aanleiding van de reacties van deelnemers die deze reis in 2016 gedeeltelijk of in zijn geheel hebben gereden besloten we de reis iets aan te passen. Vooral hebben we wat meer rustdagen in de reis gebouwd.

In Traject één rijden we via de mooiste wegen van Europa door Roemenië en Bulgarije  naar Turkije. We rijden door de binnenlanden van Turkije en langs de Zwarte Zee kust naar Georgië, vervolgens naar Armenië en weer terug naar Georgië.

In Traject twee rijden we van Georgië naar Azerbeidzjan. Via Iran rijden we ten zuiden langs de  Kaspische zee en rijden we door het woestijn landschap van Turkmenistan naar de bizarre hoofdstad Asjchabad.  Via het bijzondere Derweze rijden we in noordelijke richting naar Oezbekistan en bezoeken we de beroemde oude zijderoutesteden Chiva (Xiva), Buchara en Samarkand. In Tadzjikistan rijden we over de Pamir Highway en komen in het zuiden Kirgistan binnen.

In Traject drie rijden we van Kirgistan naar Kazachstan en vervolgens door de Russische Altai om in Mongolië binnen te komen. Via het prachtige, weinig bezochte West-Mongolië rijden we naar de hoofdstad Ulaanbaatar.

In Traject vier rijden we Mongolië uit en komen in Siberië in Oost-Rusland. We rijden naar de meest oostelijke, en opvallend moderne stad van Rusland, Vladivostok.  Hier nemen we de boot naar Japan. In Japan rijden door de bergen via Hiroshima en Kioto naar in de miljoenenhoofdstad Tokio; het eindpunt van deze reis.

TRAJECT 1   TRAJECT 2   TRAJECT 3   TRAJECT 4  
Nederland -
Georgië
  Georgië -
Kirgistan
  Kirgistan -
Mongolië
  Mongolië -
Japan
 
aantal dagen:
25
  aantal dagen:
30
  aantal dagen:
26
  aantal dagen:
29
 
Je rijdt door:   Je rijdt door:   Je rijdt door:   Je rijdt door:  
Nederland   Georgië   Kirgistan   Mongolië  
Duitsland   Azerbeidzjan   Kazachstan   Rusland  
Tsjechië   Iran   Rusland   Japan  
Slowakije   Turkmenistan   Mongolië      
Hongarije   Oezbekistan          
Roemenië   Tadzjikistan          
Bulgarije   Kirgistan          
Turkije              
Armenië              
Georgië              
totaal kms: 6.185   totaal kms: 5.675   totaal kms: 6.165   totaal kms: 5.480  

Je kunt de totale reis maken van huis naar Tokio. Alle trajecten zijn echter ook los of in combinatie met elkaar te boeken.  

  • Film

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner