Logo Motortrails.nl motorreizen

Afrika Expeditie

IN BEWERKING

Motoren 
Deze reis maak je op je eigen motor. Deze moet vanzelfsprekend goed geprepareerd zijn. We rijden voornamelijk over geasfalteerde wegen. Echter de kwaliteit van deze wegen kunnen door weersomstandigheden (deels) vrij slecht zijn. Dit maakt deze reis geschikt voor veel types motoren. Maar gezien de wisselende kwaliteit wegen en kwaliteit van het asfalt raden we het af om een motor met een kleine grondspeling te kiezen. Wij raden voor deze reis een wat lichter type all-road motor aan. Verder moet de motor uiteraard voorzien zijn van een set nieuwe banden. 

Volgauto
De reis wordt uitgevoerd met volgauto.  In principe kan de bagage en eventuele reserve onderdelen en gereedschap in de volgauto. 

Monteur en Techniek
Deze reis wordt uitgevoerd zonder meereizende monteur. Dit is niet mogelijk omdat ieder op zijn eigen motor deelneemt en er dus op veel verschillende motoren wordt gereden. Zorg daarom dat je zelf de meest essentiële onderdelen bij je hebt. Enige technische kennis van je eigen motor kan dan ook zeker nuttig zijn. Op verschillende lokaties waar we meerdere dagen verblijven is het mogelijk eventuele reparaties te laten doen, of banden te laten verwisselen.  

Kleding
Verplicht zijn een helm, motorjas met bescherming, handschoenen, een goede stevige (motor)broek met bescherming of met losse kniebescherming en stevige hoge (berg) schoenen. Het kan erg warm worden. Een zomer motorjas met becherming is daarom aan te raden. Op koudere delen in de bergen kun je dan indien nodig extra kleding onder je jas dragen. Verder is een goede zonnebril nuttig en een helm met vizier die beschermt tegen het stof.

Visa
Voor meerdere landen geldt een visumplicht. Voor meerdere landen geldt een visumplicht.

Internationaal rijbewijs en Carnet
Een Carnet de Passage voor je motor is nodig. Deze moet je vooraf aanvragen bij de ADAC in Duitsland. Wij kunnen hiermee helpen indien nodig.

Voor de meeste landen heb je een Internationaal Rijbewijs nodig. Dit kun je bij een ANWB winkel kopen. 

Overnachtingen
Tijdens deze reis overnachten we doorgaans in wat kleinere hotels, met kamers met eigen badkamer. We maken gebruik van tweepersoons kamers tenzij je een eenpersoonskamer hebt geboekt.

Motortransport
De reis eindigt in Alexandrië Egypte. De motor transporteren we per boot terug. Wij kunnen dit voor je regelen. We hebben dit niet bij de reissom inclusief gedaan. 

Meer details over de reis en wat je mee moet nemen staan in het reishandboek dat je ongeveer een maand voor vertrek ontvangt.

 

 • Reisdetails

  Reiscode:
  AFE
  Categorie:
  Specials
  Groepsgrootte:
  6 - 10
  Dagen:
  -
  Prijs:
  n.n.b.
 • Routekaart

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner