Logo Motortrails.nl motorreizen

Irak Iran Mesopotamie

Is Irak veilig?
Dat is de eerste vraag die bij iedereen opkomt. Het antwoord is 'nee, Irak is niet veilig'. Maar het deel van het land dat onder de naam Koerdistan waar nu een vergevorderde staat van autonomie heerst, is zeer veilig. Dit is ook het deel van Irak dat we tijdens deze reis bezoeken. En met het visum voor dit Koerische deel kunnen we ook niet verder Irak in. Irakees Koerdistan wordt in snel tempo opgebouwd. Het Koerdische volk is zeer gastvrij en trots op de status die ze nu binnen Irak hebben verworven. Het prachtige berglandschap is fantastisch op met de motor doorheen te rijden. 

Motoren
Deze reis maak je op je eigen motor. In principe zijn alle merken en type motoren hiervoor geschikt. We rijden uitsluitend over geasfalteerde wegen. Maar dit betekent niet dat alle wegen van goede kwaliteit zijn. Er zullen ook regelmatig slechte stukken asfalt tussen zitten.

Transport van je motor
Je motor wordt door ons op een trailer naar Kayseri in Turkije gebracht. Zelf vlieg je naar Kayseri. Je motor staat dan klaar bij het eerste hotel. Voor de terugweg geldt hetzelfde. Je motor wordt door ons terug gebracht naar Nederland. Over verzamel- en ophaalpunten volgt later nog informatie. 

Volgauto
Dezelfde transportbus die met een aanhanger de motoren naar Turkije heeft gebracht, dient als volgauto tijdens de reis.

Groepsreis maar toch individueel 
Tijdens deze motorreis combineren we de voordelen van een groepsreis met de vrijheid van individueel motorrijden. Voor elke rijdag is een GPS route gemaakt. Je rijdt deze route individueel maar wel met goede afspraken vooraf en per dag met de reisleider. Voor sommige trajecten is het bijvoorbeeld handiger om in een groep te blijven rijden. Op andere trajecten is individueel rijden beter mogelijk. 

Zwaarte van de reis
Dit is geen zware motorreis. We rijden vooral op geasfalteerde wegen, welke uiteenlopen in kwaliteit. V

Overnachtingen
Tijdens deze reis overnacht je in hotels of guesthouses. Zijn zijn goed voor lokale standaarden. Verwacht geen super de luxe hotels maar wel leuke hotels welke altijd schoon en netjes zijn. Je hebt bijna altijd een eigen toilet en badkamer. De kamers worden ingedeeld per twee personen, tenzij je een een eenpersoonskamer geboekt hebt. 

Klimaat
In de berggebieden van Iran en Georgie en ook in Turkije kan het best fris zijn. Terwijl het in de laagland delen weer erg warm kan zijn. Bereid je dus voor op een uiteenlopende temperaturen. 

Kleding
Verplicht zijn een helm, motorjas met bescherming, handschoenen, een goede stevige motorbroek met bescherming en stevige hoge (berg) schoenen. Naast goed ventilerende motorkleding voor hoge temperaturen is ook waterdichte motorkleding of regenkleding aan te raden, evenals een warme trui of windjack voor de hoger gelegen berggebieden. Vergeet ook je korte broek en zwembroek niet. 

Carnet de passage
Alleen voor Iran is een Carnet de Passage nodig. Dit kun je vooraf bij de ADAC aanvragen. Je moet hiervoor twee bedragen betalen. Eerste zijn de afhandelingskosten van de aanvraag, deze zijn circa 230,- euro. Het tweede bedrag is de borg. Deze is afhankelijk van de waarde van je motor en krijg je weer terug wanneer je het carnet weer terug stuurt. 

Meer informatie over het carnet vind je hier: 
https://www.adac.de/-/media/pdf/ruf/fahrzeug-weltreise/carnet/carnet-english/carnet-en-new-application.pdf

Rijbewijs/Paspoort
Een internationaal rijbewijs is niet verplicht maar wel handig. Een geldig paspoort of indentiteistkaart zijn verplicht. 

Meer details over de reis en wat je mee moet nemen staan in het reishandboek dat je ongeveer een maand voor vertrek ontvangt.

 

 

 • Reisdetails

  Reiscode:
  IRK
  Categorie:
  Avontuur
  Groepsgrootte:
  6 - 12
  Dagen:
  16
  Prijs:
  n.n.b.

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner