Logo Motortrails.nl motorreizen

Georgie Kaukasus AutoreisTijdens deze reis rijd je zelf in een handgeschakelde Toyota Landcruiser of een gelijkwaardige 4WD auto. 

Zwaarte van de reis 
De afstanden zijn niet groot.  Een aantal trajecten zijn zelfs vrij kort, zodat je voldoende de tijd hebt om de vele bezienswaardigheden onderweg te bezoeken. Tijdens deze reis kom je niet op grote hoogte, maar slechte weers omstandigheden kunnen de reis wat zwaarder maken.

Off Road 
In deze reis zitten aan aantal trajecten die niet geasfalteerd zijn. Bij nat weer kunnen deze delen een uitdaging zijn, door gladheid en diepe sporen.  Behalve de hoofdwegen zijn geasfalteerde, secondaire wegen vaak in niet al te goede conditie en moet je goed uitkijken voor met name gaten in de weg.  

Klimaat 
Georgië heeft een subtropisch klimaat. De temperaturen liggen in de wintermaanden in het laagland rond het vriespunt en in de zomermaanden tussen de 20 en 30 graden. In de berggebieden liggen de temperaturen respectievelijk rond -5 en 15 graden.
April, mei en september zijn de beste maanden om naar Georgië te reizen. Hiermee vermijdt u de meeste regenval en heeft u de meest aangename temperaturen. In April en begin mei ligt er in de bergen doorgaans nog veel sneeuw, en kunnen delen van de weg glad zijn.

Overnachtingen
In de grotere plaatsen (en dat zijn er niet zo veel) is de accommodatie goed. In vooral het noorden zijn de hotels erg eenvoudig. Hierop dien je wel een beetje voorbereid te zijn.

Rijbewijs 
Het Nederlands rijbewijs is geldig in Georgië. Hier is geen internationaal rijbewijs noodzakelijk.

Visa
Een visum is niet nodig. Je moet beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij vertrek uit Georgië.

Meer details over de reis en wat je mee moet nemen staan in het reishandboek dat je ongeveer een maand voor vertrek ontvangt.

 • Reisdetails

  Reiscode:
  SGE
  Categorie:
  Auto avontuur
  Groepsgrootte:
  1 - 12
  Dagen:
  -
  Prijs:
  n.n.b.
 • Routekaart

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner