Logo Motortrails.nl motorreizen

Finland Moermansk Poolcirkel groepsreis

Motoren
Tijdens de Europa rondreizen rijd je op je eigen motor. In principe is elke motor voor deze reis geschikt. Naast een grote beurt vooraf is het belangrijk dat je met –nagenoeg- nieuwe banden vertrekt. In enkele van deze landen zijn ook motorrijders verplicht een verbanddoos, reservelampen en reflecterend veiligheidshesje (ook voor passagier) mee te nemen. Wij adviseren tevens een banden reparatieset mee te nemen.

Tijdens deze reis ben je zelf verantwoordelijk voor je motor. Deze dient in goede conditie te zijn met de juiste banden met genoeg profiel.  Neem dus specifieke tools voor je eigen motor mee. Als er deelnemers zijn met dezelfde type motor kunnen we dit vooraf afstemmen zodat niet iedereen dezelfde tools meeneemt.

Groepsreis maar toch individueel
Tijdens de Motor Trails Europa reizen combineren we de voordelen van een groepsreis met de vrijheid van individueel motorrijden. Voor elke rijdag is een route beschrijving gemaakt. Deze reis is voor zowel on road als all road. De on road rijders volgen de route van de volgauto, de all road gaan vooral over onverharde wegen, de reisleider rijdt deze route ook.

De eerste dag aan boord op de Ferry krijg je een uitgebreide briefing. Vervolgens zal er iedere ochtend een instructie worden gegeven. De etappes worden met interval gestart, zodat we niet als grote groep rijden. De bedoeling is om met een interval van 10 a 15 minuten met 2 of 3 rijders te vertrekken. Iedere ochtend zal volgens tijdschema van de vorige dag/dagen een lijst bekend gemaakt worden wie hoe laat vertrekt. De langzaamste van de vorige dag/dagen vertrekt als eerste en de snelste als laatste. Als we een interval van 10 minuten hanteren en we hebben 7 groepen, dan zal de laatste ruim 1 uur later starten. Op deze manier heb je tijdens de motorreis optimale vrijheid en kun je je eigen tempo rijden. De lunch en water voor de dag moet je zelf verzorgen en meenemen op  je eigen motor. Je ontmoet de rest van de groep weer aan het eind van de dag. Tijdens kortere etappes of op dagen dat we veerboten gebruiken kan het beter uitkomen om gezamelijk te rijden. Dit wordt ter plaatse in overleg met de reisbegeleider bepaald. 

Volgauto
Tijdens deze Europa reis is er een volgauto. Het is wel van belang dat je je bagage achterop de motor meeneemt omdat je een stuk van de reis individueel reist. 

Het gemak van een reisbegeleider
De reisbegeleider rijdt mee op de motor. De taken van hem of haar uit het informatie geven over mogelijkheden op de vrije dagen het bevestigen van de hotels onderweg en in het algemeen zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt. Vanzelfsprekend is de reisbegeleider het aanspreekpunt voor alle mogelijke zaken tijdens de reis.

Zwaarte van de reis
Dit is een redelijk zware motorreis. De rjidagen kennen lange kilometers. We rijden voornamelljk over asfaltwegen van redelijke tot uitstekende kwaliteit, hoewel soms erg smal. Verder mijden we drukke verkeersaders en toeren we zoveel mogelijk over lokale wegen. Wel moet je af en toe rekening houden met langzaam verkeer, overstekende (huis)dieren, en medeweggebruikers die het niet zo nauw nemen met verkeersregels. 

Overnachtingen
Tijdens deze reis maken we gebruik van een diversiteit aan overnachtingsmogelijkheden. De accommodatie is overal op basis van een tweepersoonskamer met eigen sanitair met ontbijt. Een eenpersoonskamer is op basis van een toeslag mogelijk indien beschikbaar. De overnachtingen die omschreven staan in de uitleg kunnen afwijken door beperkte beschikbaarheid, maar we zullen zeker naar vergelijkbaar alternatief zoeken. 

Ontbijt
De overnachtingen met hotel zijn met ontbijt maar de overnachtingen in een houten villa of blokhut zijn zonder ontbijt en dienen zelf geregeld te worden.

Klimaat
Vanaf juni tot eind augustus is de meeste kans op mooi weer. De nachten koelen nauwelijks af.  Er valt regelmatig regen maar er zijn ook veel zonuren. In waterrijke gebieden kunnen muggenplagen voorkomen.  

Kleding
Verplicht zijn een helm, motorjas met bescherming, handschoenen, een goede stevige motorbroek met bescherming en stevige hoge (berg) schoenen. Naast goed ventilerende motorkleding voor hoge temperaturen is ook waterdichte warme motorkleding en regenkleding aan te raden.

Rijbewijs/Paspoort
Een internationaal rijbewijs en geldig paspoort of indentiteistkaart zijn verplicht. 

Meer details over de reis en wat je mee moet nemen staan in het reishandboek dat je ongeveer een maand voor vertrek ontvangt.

Algemene informatie over de organisatie en structuur van de reizen

http://www.motortrails.nl/Informatie/Organisatie/MT-Organisatie.asp

 

 • Reisdetails

  Reiscode:
  FIM2
  Categorie:
  On road (eigen motor)
  Groepsgrootte:
  8 - 12
  Dagen:
  21
  Prijs:
  vanaf 3.895,-
 • Routekaart

Meld je aan op de nieuwsbrief, bekijk onze videos en de reisplanner